„Алфа“ – телевизията на „Атака“ тръгва с ударна програма!

Вестник „Атака“ разкрива детайли около новата и уникална за страната ни телевизия – Alfa. Тя е първата официално обявена телевизия на политическа партия. По тази логика, не може да се издържа от реклами, а от партийния бюджет. Тестово излъчване вече върви на адрес test.ataka.tv / www.ataka.tv. Ето и още информация от другия партиен орган – вестник „Атака“:

СЕМ даде лиценз на националистите за ефир, който стартира в края на септември

Телевизията на партия АТАКА тръгва от края на септември. Нейното име е АЛФА, а вчера на извънредно заседание СЕМ й даде лиценз. Обществената телевизия ще е с национално покритие, ще се излъчва по кабел и сателит и ще има 24-часова програма.

В ръководството са медийният експерт Ани Илинчева, дълги години работила в БНТ, програмен директор на Ефир 2 и на цялата БНТ, член на НСРТ, и художникът Валентин Христов. Екипът на най-новата българска медия се състои от млади хора, амбицирани да докажат как би се развила една партийна телевизия и какви ще са нейните послания към зрителите. АЛФА е единствената политическа електронна медия у нас – подобен еквивалент има само във Великобритания Британската национална партия.

Зрителите ще могат отново да видят на екран лидера на АТАКА Волен Сидеров като автор и водещ на телевизионно предаване. То ще се казва „Политическа академия“.

Сред известните автори в медията са кинокритикът Александър Грозев и режисьорът Евгени Михайлов, който за първи път ще покаже своите нередактирани репортажи от 1989 г. до днес.

Аудиторията ще се срещне и с нови лица. Петя Кузева и Станислав Цанов ще са водещи на ежедневния блок „Държавата днес“ от 17 до 20 ч. Те ще разчитат на активния контакт със зрителите чрез телефони в студиото и скайп връзка.

Сутрешният блок ще бъде воден от Христина Бозева и Ивелин Николов.

„Основната цел на екипа е да намерим пряк контакт със зрителите и да бъдем в помощ на техните ежедневни проблеми – да ги запознаем с решенията на институциите и възможностите за достъп до тях“, заяви Ани Илинчева. Тя определи профила на АЛФА като „информационно образователен“.

„Ще залагаме освен на информационните модули и на много коментарни и публицистични предавания. Ще търсим различната и вярна гледна точка към събитията от днешния ден, но ще се върнем и в миналото, за да преоткрием историята си. Ще заложим на българско игрално, документално и анимационно кино.

Сред по-интересните предавания ще са тези за българските постижения във всички области, предавания за младежите и др. Всяка седмица ще има специално издание, което ще отразява дейността на партията, за което ще работим заедно с колегите от вестник „Атака“, допълни Илинчева.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 септември 2011 г.