Алесия Д’Андреа снима клип в България – коя беше тя? (ВИДЕО)

За парчето „The Flight” италианската певица за трети път се доверява на режисьора Васил Стефанов

В края на месец октомври италианската певица Алесия Д’Андреа пристига отново в България за заснемането на видеоклип към  най-новото си парче  “The Flight”. То е част от втория й албум “Alessia D’Andrea”, като режисьор на клипа отново ще е Васил Стефанов. Той създаде и видеата към италианския хит “Paradise” (в него италианката си партнира с DJ Mollela), както и към нашумялото у нас парче на Алесия и Любо Киров “Tonight”.

Съвместният проект на певицата с бившия вокал на група «Те» беше официално представен пред италианските и българските медии през месец февруари тази година и за по-малко от месец се изкачи на челни места в класациите за поп музика.

След успеха на “Tonight” в България и Италия, MTV Europe включи песента в престижната световна класация World Chart Express. Освен с дуета си с Любо, Алесия Д’Андреа е позната на меломаните и с хитовете си “8 o’clock” и „Here He Comes”, които носят характерното за италианската певица силно поп-рок звучене.

„Радвам се, че имам възможност отново да работя с колегите си в България, с които вече сме се утвърдили като успешен творчески екип. Третото поред парче, което ще заснема тук, се казва “The Flight” и се надявам то да стане любимо както на италианската, така и на българска публика”, заяви Алесия Д’Андреа дни преди пристигането си в София.

”Идеята за сюжета на клипа е различна от нещата, които съм правила досега, но мисля че именно режисьорът Васил Стефанов може да въплъти специфичното настроението на парчето в живи образи. Вярвам, че различното звучене на песента ще се усети и в клипа й”, допълни италианката.

Освен със съвместните си проекти с български артисти, Алесия е популярна и с това, че участва в множество социални каузи. Затова след като подкрепи кампанията „Rewrite the future” („Да пренапишем бъдещето”), италианската певица ще участва в благотворителен концерт в Берлин. Изпълнението й там ще е в подкрепа на пострадалите от наводненията в Пакистан.

Новото парче “The Flight” също е включено в социалните инициативи на Алесия, като клипът на песента се очаква да бъде официално представен в Италия и България в началото на месец декември.

***

Алесия  Д’Андреа е един от най- интересните  гласове на модерната поп- рок музика. След получаване на двете награди „Mia Martini” и “Premio Recanti”, сътрудничеството й с Иън Андерсън (от групата „Jethro Tull”), и успехът на нейният сингъл „Time To Pray” (DIY 2006), разпространен в страни от цял свят, Алесия Д’Андреа издава едноименен албум с единайсет нови песни.

Музиката е записвана в Италия (Renilin Studios), Германия, Гърция, Канада и Великобритания с международното участие на музиканти, като Дейвид Арч, (свирил с Пол Макартни, Роби Уилямс, Джони Мичъл) от Великобритания, Стефан Ханиган, (свирил с Лорена Макенет, Бьорк, Депеш Мод) от Канада, Стефан Зех, (работил с Лайнъл Ричи и Фил Колинс) и Флориан Опал, (който свири с Джетро Тюл и Грег Лейк) от Германия. През месец февруари 2010 г. Алесия записва съвместно парче с Любо (група „ТЕ”), което печели овациите на българската и световна публика, като е вклюено в World Chart Express на MTV.

“Paradise” (Alessia D’Andrea/DJ Mollela):

„Tonight” (Alessia D’Andrea/Liubo):

Коментари (0)

Публикувано в на 7 октомври 2010 г.