Александровският ансамбъл пя на български в НДК! (снимки и видео)

Александровският ансамбъл на Червената Армия изнесе грандиозен спектакъл в зала 1 на НДК

Специално подбраният за софийската публика репертоар включваше и изпълнения на български песни

На 24 октомври 2010 г. Александровският ансамбъл на Червената Армия направи уникален и зрелищен спектакъл пред препълнената до краен предел зала 1 на НДК.

Над 120 певци, хористи, музиканти и танцьори забавляваха над 2 часа екзалтираната публика, която от своя страна след всяко изпълнение на ансамбъла аплодираше на крака.

Сред песните, които Александровци изпълниха имаше както величествени военни химни (“Свещенная война”, „Ден победы”), така и традиционни песни като „Калинка”, “Смуглянка” „Очи Черные” и други легендарни руски мелодии.

Танцьорите показаха завидни умения и спиращи дъха акробатики. Развълнуваната публика в зала 1 на НДК се наслади и на станалия традиция за балета на ансамбъла червеноармейски танц, както и на възхваляващи славната и героична руска армия хореографии като «Матросская барыня», «Казачья кавалерийская пляска», «Праздничный марш», «Приглашение к танцу» и други.

Александровски ансамбъл в НДК – любителски запис:

Единствено за концерта си в София ансамбълът избра различна програма, специално подбрана за родната публика. По време на втората част на концерта хорът и солистите изпълниха култовата българска песен „Моя страна, Моя България” и поздравиха специално гостите в залата с „Прощание славянки”.

За настоящото европейско турне на Александровци е издаден компакт диск в лимитиран тираж, съдържащ най-доброто от репертоара на трупата. Компилацията се продаваше по време на концерта им в София от членове на ансамбъла.

Photo: Yassen Nemski / Balkan Entertainment

Коментари (0)

Публикувано в на 26 октомври 2010 г.