Аларма Пънк Джаз: Отличен 666 – огромен фестивал на живо по БНР!

АЛАРМА ПЪНК ДЖАЗ: ОТЛИЧЕН 666

8-15 септември 2011г.

Шестото пълнометражно издание на радио фестивала „Аларма Пънк Джаз” ще се открие с концерт на немската пост-метъл/дарк/ембиънт формация Radare. Radare са от Висбаден и създават музика на границата между медитацията и агресията. Освен традиционните за пост-рока и пост-метъла две китари с многобройни ефекти, бас с дисторжън и барабани, музилкантите използват още тромбон и тромпет. Първият им албум Infinite Regress излиза през 2010г., а в края на август групата приключи и с мастерирането на новите си записи, които излязоха преди два дни едновременно на плоча и CD под името Hyrule.

Hyrule съдържа две близо 15-минутни произведения, умело балансиращи между ембиънт-музиката и енергията на нойз/дуум звученето. Въобще, Radare имат афинитет към дългите и нетипични за радиоефира формати, което идеално пасва и на концепцията на фестивала „Аларма Пънк Джаз” за деформатиране на комерсиалната радио среда в България.

Преди Radare на сцената ще излязат момчетата от родния стоунър рок квартет Center, победители в тазгодишното издание на Jack Daniels Battle Of The Bands. Center са една от най-активните и бързо развиващи се банди на родната рокендрол сцена за последните две години. В началото на август обраха овациите и на четвъртото издание на фестивала Spirit Of Burgas. Китаристът на Center Теодор Недев е участвал още на първите издания на „Аларма Пънк Джаз” през 2009г. – с тогавашната си група „Способ” и с „Кайно Йесно Слонце”.

На следващия ден – 9 септември – в необичайния за изложби час 21:30 ще се открие фотоизложба „Аларма Пънк Джаз за повече авангард и щастие”, като на живо ще свирят Анджела Родел & Иван Христов (с нов проект), „Ша-Ша”, „КсеТоФон” и други формации, свързани с историята на фестивала. Мястото е култовата галерия „Генералът раздава шоколад” на „Ами Буе” 17 (близо до „Пирогов”).

Следва 12 септември (понеделник) с блус-прогресив квартета „Тролите” в Рок бар „Фенс” – с близо двучасова програма. Новината около „Тролите” е, че по-късно през септември ще издадат изцяло акустичен албум, записан през март в Часа на Земята.

На 13 и 14 септември фестивалът се пренася в родното си Първо студио на „Драган Цанков” 4, съответно с готик-джаз квартета от Ниш EYOT (победители на белградското издание на Umbria Jazz: Balkan Windows) и с култовия бургаски поет с китара и ъндърграунд режисьор Митко Таралежков.

На 15 септември фестивалът ще завърши с „Осил Амук” (психеделик пънк/акордеонен джаз), „Сърмата Хари & Коптор Микс” (татковците на българския хардкор-суинг) и хърватската хардкор/джаз формация Hesus Attor. „Осил Амук” и Сърмата Хари не са излизали отдавна на софийска сцена, така че очаквайте и изненади, а Hesus Attor, които като стилистика са някъде между Майк Патън и Naked City, са на балканско турне, за да представят новия си албумSenorai – причудлива смесица между пекинска опера, прогресив, хардкор, ембиънт, траш и комедия. * Обърнете внимание на ранния начален час спрямо другите концерти (18:30) – той е заради ранния час на затваряне на клуб The Box (22:20).

Всички концерти ще се предават по програма „Христо Ботев” на БНР (92,9 FM), с изключение на тези на Center, „Осил Амук” и „Сърмата Хари & Коптор Микс”, които ще бъдат излъчвани пряко по Радио София (94,5 FM).

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest

www.bnr.bg

Програма „Христо Ботев”представя:

АЛАРМА ПЪНК ДЖАЗ: Отличен 666

Дарк-блус-ембиънт-пост-рок-инди-хардкор-джаз седмица от 8 до 15 септември

8 септември, четвъртък, 19:30ч. – кино „Влайкова”, ул. „Иван Асен II” №11, Вход: 8 лв

RADARE (Висбаден, Германия) – www.myspace.com/radareradare

*Center (София) – www.myspace.com/centerbandbg

9 септември, петък, 21:00ч. – кафе-галерия „Генералът раздава шоколад”, ул. „Ами Буе” 17 (близо до „Пирогов”), Вход свободен

Фотоизложба „Аларма Пънк Джаз за повече авангард и щастие”.

Автори: Илиян Ружин, Георги Димитров, Яна Пункина

С музика на живо от КсеТоФон, Ша-Ша, Анджела Родел & Иван Христов

12 септември, понеделник, 21:00ч. – рок бар „Фенс”, бул. „Васил Левски” 114, Вход: 6 лв

“Тролите” – www.myspace.com/trolite

13 септември, вторник, 21:00ч. – БНР, Първо студио, бул. Драган Цанков” 4, Вход свободен

EYOT (Ниш, Сърбия) – www.myspace.com/eyot

14 септември, сряда, 21:00ч. – БНР, Първо студио, бул. „Драган Цанков” 4, Вход свободен

Митко Таралежков & приятели – www.myspace.com/taralejkov

15 септември, четвъртък, 18:30ч. – The Box, ул. „Д-р Вълкович” 12, Вход: 10 лв

Hesus Attor (Риека, Хърватия) – www.myspace.com/hesusattor

*Сърмата Хари & Коптор Микс – www.myspace.com/surmataharry

*Oсил Амук – www.myspace.com/osilamuk

Всички концерти ще се предават по програма „Христо Ботев” на БНР (92,9 FM), с изключение на обозначените със *, които ще бъдат излъчвани пряко по Радио София (94,5 FM)

Коментари (0)

Публикувано в на 2 септември 2011 г.