Акулата го атакува, National Geographic снима – Смъртоносни срещи 6!

Смъртоносни срещи 6

Присъединете се към приключението – по суша, въздух и вода – в което д-р Брейди Бар пътува до някои от най-дивите места на Земята. С помощта на високотехнологични роботи, той ще лови едни от най-смъртоносните змии на планетата, преди да прибегне до употребата на специална мрежа, изстреляна от хеликоптер, за да се доближи до възрастен, сериозно разгневен хипопотам. Ще се гмурне с риба въоръжена с нос, способен сериозно да нарани човек и ще използва примамки, за да накара голяма бяла акула да атакува.  Гледайте, за да разберете кой от ужасяващите океански хищници има най-силната захапка и какво е необходимо, за да хванеш човекояден крокодил. Брейди Бар се завръща и е готов да се изправи пред най-трудните предизвикателства досега, в този нов, вълнуващ сезон на „Смъртоносни срещи”.

Змиобот – четвъртък, 1-ти септември, 21:00 ч.

Улавянето на змии за научни изследвания или отстраняването им от нечий имот е като обезвреждането на бомба – едно грешно движение може да ви коства живота. Брейди вярва, че роботи, като тези използвани от сапьорите, могат да направят работата му по-безопасна. Той изследва света на робо-технологиите, от дълбините на канализацията във Вашингтон, до най-модерната роботизирана ръка.  Неговият върховен „змиобот” комбинира изкуствен крайник с платформа за обезвреждане на бомби. Брейди се отправя към Южна Африка, където го изпробва върху две от най-страховитите змии на планетата –  йероглифовия питон и ловката и отровна черна мамба.

Човекоядци – четвъртък, 8-ти септември, 21:00 ч.

Отправете се на приключение с д-р Брейди Бар, който отива в Уганда, за да търси гигантски човекояден крокодил. В национален парк „Мърчисън фолс” на река Нил, ще разберем какво е необходими, за да хванеш крокодил, докато Брейди обучава екип рейнджъри от Зелената полиция на Уганда.  После се прехвърляме на брега на езерото Виктория, където огромен, еднотонен крокодил тероризира местното население. Брейди и рейнджърите ще влязат в езерото със същите, издълбани от дънери канута, които използват рибарите и за които се говори, че са били  преобръщани от гигантски крокодил. Тяхната мисия: да открият и заловят човекоядеца, преди да е убил отново.

Ухапване от акула – четвъртък, 15-ти септември, 21:00 ч.

Херпетологът Бари Бар се е срещал с доста водни хищници, но сега той ще се изправи срещу едно от най-свирепите океански създания – акулата. Повечето нападения на акули над хора се извършват главно от три вида: тигрова акула, бича акула и голяма бяла акула. Брейди ще се опита да разбере коя от тях има най-смъртоносната захапка.

Пътешествието му ще го отведе от Бахамите до Флорида и Южна Африка. Той ще направи всичко – от това да улови акула, за да измери максималната сила на захапката й, до това да се гмурне дълбоко, в територията на акулите, за да се срещне лице в лице с тези създания.  Брейди ще бъде подпомогнат от експерти, като Раян Джонсън, както и от нови технологии от рода на оборудван с камера, дистанционно управляван хеликоптер,     които ще му позволят да наблюдава атаката на акулата от близо. Всяка от тези акули – тигровата, бичата и голямата бяла –  има специфични характеристики. Когато пътуването му приключи, Брейди ще се опита да установи коя от тях има най-смъртоносната захапка.

Необикновени риби – четвъртък, 22-ти септември, 21:00 ч.

От бързеите в дефилето на река Хелс Кениън, Айдахо, до отдалечените води на остров Андрос на Бахамите, гмурнете се с д-р Брейди бар, който се е отправил на мисия да проучи една от най-странно изглеждащите риби на планетата: дребнозъбата риба трион. Това древно създание комбинира в себе си опашката на акула и сплеснато тяло. Но наистина уникалното при нея е дългият нос, осеян с остри, като игла зъби – трионът. Тази риба е еволюирала в продължение на милиони години, усъвършенствайки формата на тялото си, но учените все още не са сигурни за какво е трионът и защо се нуждае от зъби извън устата си. Д-р Брейди Бар ще забие нос в мистерията защо рибата трион има трион. За да провери, той ще се обърне към две други странни, древни създания от рибешкото царство: бялата есетра и близкият й роднина веслоносът, за да разбере дали дългите им носове могат да хвърлят някаква светлина върху предназначението на триона на рибата трион. Ще може ли Брейди да сглоби уликите, за да завърши проучването си и ще успее ли да намери зрял индивид в дивата природа?

Да уловиш хипопотам – четвъртък, 29-ти септември, 21:00 ч.

Силен, бърз и полуводен – хипопотамът е едно от най-трудните за управление животни в Африка. Използването на приспивателни стрелички е почти невъзможно, защото ако се почувства заплашен, хипопотамът се изстрелва в най-близкия воден басейн и се заравя. Ако е било упоено, животното може да се удави, преди действието на успокоителното да премине. Но Брейди има нова идея – той иска да провери дали използването на мрежа няма да забави хипопотама достатъчно, за да му попречи да достигне водата и да направи залавянето му по-безопасно. Той първо посещава Флорида, за да изпробва идеята си върху хитрите блатни алигатори – начинанието се оказа пълен успех. После опакова мрежите си и тръгва за Маями, където ще научи всичко за оръжията изстрелващи мрежи, които вече се използват за по-дребни животни. След неочаквано, напрегнато преследване на дива свиня, екипът е готов да се заеме с големия дивеч – хипопотама. С помощта на наземен и въздушен екип започва мисията да бъде открит и безопасно заловен хипопотам. Да видим дали Брей и екипът му ще успеят да пренапишат правилата за залавяне на хипопотам!

Коментари (0)

Публикувано в на 29 август 2011 г.