Акценти в програмата на HISTORY CHANNEL – м. октомври 2009

History Channel – октомври 2009 г.

ФИЛМИ

Денят след Розуел
16 октомври, петък, 21:00 ч.

Полковник Филип Корсо бил член на Националния съвет за сигурност на президента Айзенхауер. През 1997 г. публикува мемоарите си „Денят след Розуел”, в които твърди, че му е била възложена необикновена мисия – да прегледа досиетата „Розуел”. Трябвало да проучи тайно хранилище на части от НЛО, както и информация, която спасителен екип на сухопътните сили изважда от останките на летящ диск, разбил се край град Розуел в пустинята на Ню Мексико през юли 1947 г. С помощта на семейството на Корсо филмът анализира твърденията на полковника преди смъртта му относно съществуването на неидентифицирани летящи обекти, както и идеята, че технологичният напредък на САЩ през 60-те години се дължи до голяма степен на извънземни технологии.

Тайните на канибализма
30 октомври, петък, 21:00 ч.

Канибализмът поражда представи за нецивилизовани общества, които изпичат пленените врагове над буен огън. Истината обаче е, че и в най-напредничавите нации е имало случаи на канибализъм. Налице са дори нови доказателства, че някои от първите човешки същества, заселили се в Европа, са обичали да си похапват от месото на събратята си. Въпреки че канибализмът съществува от векове и то по целия свят, хората отказват да го приемат – дори и при най-ужасните обстоятелства. Актът на изяждане на човешко месо винаги е бил свързан с желание да се запази в тайна, отказ да се признае и дори гордост. Няма съмнение, че канибализмът е част от човешката история, но по-интересният въпрос е как хората реагират на истината за това.

НОВИ ПОРЕДИЦИ

Тайните на мъртъвците
От 14 октомври, всяка сряда, 21:00 ч.

С помощта на наскоро разкрити архивни кадри и модерна триизмерна компютърна графика, поредицата се опитва да даде отговор на някои от най-смущаващите въпроси и военни загадки на 20-ти век.

ПРОДЪЛЖАВАЩИ ПОРЕДИЦИ

Древни открития
Всеки четвъртък от 21:00 ч.

Всеки нов епизод представя различни древни изобретения, за които доскоро се е смятало, че са съвременно постижение. Ще видим по какъв начин древните хора са измислили различни неща, включително бойни кораби, движени от бикове, и картечници, използващи стрели като муниции.

  • Невероятно морско инженерство
  • Древните мегаукрепления
  • Изгубената наука на Библията
  • Бунтове и революции
  • Въздушни нападения

Вселената
Всеки петък от 21:00 ч.

„Експлозивен” сериал, в който с помощта на въздействаща компютърна графика са изследвани катастрофи в космическото пространство, вероятността за съществуване на живот на други планети, на паралелни вселени и др. В „Извънземни лица” учени, астробиолози и астрономи разработват пет етапа на извънземна еволюция и обясняват как същества, обитаващи нашата планета, помагат за това да разберем живота във Вселената.

  • Най-странните неща
  • Извънземни лица

Коментари (0)

Публикувано в на 27 септември 2009 г.