„Акага“ изнасят първи по рода си ретро концерт – побързай!!

Истерия за билети разлюля феновете на Акага

Музикантите се подготвят за ретро събитието повече от година

В навечерието на Празника на писмеността (21 май, петък), Акага представят концерт с ретро хитове, предимно на български език, любими и познати на всички. Мястото на събитието Зала България ще бъде оборудвано с голям екран, на който ще се прожектират мултимедии в ретро стилистиката.

С официален фрак на сцената ще се появи водещият Митко Павлов. Той лично е подготвил специално представяне за емблематичните хитове от концерта. Харизматичната Хилда Казасян е единствената дама, която ще се появи на сцената и заедно с Акага ще представят любимите „Чико от Порто Рико” и „Шу-шу-шу”.

Ретро концертът на Акага в Зала България ще включва и направените от тях кавъри на  «Една девойка ме попита»,  «Юли», «Един вълшебен чук», емблематичната версия на «Proud Mary», както и любими песни на Джеймс Браун.

От формацията са решили да отдадат заслуженото и на българските певци, като аранжират по нов начин песните «Момчетата от автостопа», изпълнена преди години от Бисер Киров и «100 милиона или левче» на Димитър Йосифов.

Специално внимание ще бъде отделено на творчеството на Георги Минчев. Зрителите на ретро концерта ще чуят хитовете «Бяла тишина», «Преди години», «Когато рок енд рола беше млад» в нови верси, както и песен по тект на Георги Минчев и музика на Акага с име «Хей, Краси, кажи на жена си!».

От Акага се заканват, че публиката ще се забавлява всяка минута от двучасовото шоу, за което се подготвят повече от година. Организаторите на концерта от Монте Мюзик съобщиха, че билетите за концерта са почти изчерпани, но пропуски за мероприятието все още могат да бъдат купени в мрежата на Ивентим, касата на Кантус Фирмус в Зала България и Билетен център – НДК. Цените варират от 10 до 30 лв.

Коментари (0)

Публикувано в на 19 май 2010 г.