Аделина Радева в Нова телевизия, Емил Кошлуков – водещ по БНТ

Програмният директор на БНТ 1 Емил Кошлуков ще стане водещ на публицистичното предаване на БНТ „Още от деня“. Той ще води вместо Аделина Радева, която отива в Нова телевизия и ще води сутрешния блок „Здравей, България“ с Виктор Николаев.

Като водещи на публицистичното предаване „Още от деня“ от есента на 2016 г. се редуват Аделина Радева и Поли Златарева. Сега към екипа на изданието ще се присъедини лично директорът Емил Кошлуков.

Той самият от 19 декември е програмен директор на БНТ 1. Като такъв той вече отговаря за стратегическото планиране на основния канал на обществената телевизия. Кошлуков беше и кандидат за поста генерален директор на БНТ. След изслушванията в СЕМ ръководната позиция зае Константин Каменаров. Той от своя страна реши да покани в екипа си Кошлуков.

Радева и Николаев вече са били екранни партньори на сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ заедно с Марин Маринов в периода 2008-2010 г.

„Да, тя ще стане част от екипа на Нова телевизия, но с какво точно ще се занимава, ще съобщим в понеделник“, обясниха от медията пред вестник „24 часа“.

Аделина всъщност не за първи път ще постъпи на работа в Нова тв – тя става кореспондент на медията от Гърция в края на 90-те г. и е такъв до 2005 г. След това започва да се занимава с бизнес, а 4 г. по-късно се връща към детската си мечта – журналистиката. Тя изобщо не се поколебава дали да приеме предложението на тогавашния генерален директор на БНТ Вяра Анкова да води новините в сутрешния блок.

Самата Вяра Анкова вече също е в Нова тв. От 9 октомври 2017 г. тя заема поста генерален директор на дирекция “Информация”. Новинарските емисии там ръководи друг кадър на БНТ – Даниел Чипев.

Появата на Аделина Радева в „Здравей, България“ се очаква да стане по-късно, тъй като телевизията обмисля промени в сутрешния си блок, който от лятото насам е с един водещ – Виктор Николаев. „Ще има дискусии, в които ще участват и двамата, и такива, в които ще са по отделно. Като цяло блокът ще бъде леко променен“, коментираха от Нова телевизия пред Mediapool.bg.

Неофициално от Нова разказаха, че „оферти“ за работата са получили и колежките на Радева от БНТ – Поли Златарева и Добрина Чешмеджиева. Златарева води „Още от деня“ заедно с Радева като двете се редуват през различните дни, а Чешмеджиева – „Референдум“ във вторник вечер.

По инфо на Frognews, вестник 24 часа, Клуб Z

Коментари (0)

Публикувано в на 7 януари 2018 г.