Адам Сандлър e „Баща мечта“ по AXN – или може би не съвсем!

ПРЕМИЕРА – 24 октомври, неделя от 21:00
БАЩА МЕЧТА (Big Daddy)
комедия, САЩ, 1999
реж. Денис Дюгън
с Адам Сандлър, Джоуи Лорън Адамс, Роб Шнайдер, Лесли Ман, Кристи Суонсън, Стийв Бушеми, близнаците Коул и Дилън Спраус

Бъдещи родители – имате нов модел за подражание: комедийната звезда на Америка Адам Сандлър! В “Баща-мечта” Сандлър играе 30-годишния ерген Сони Куфакс – типичен пройдоха въпреки доходната си професия, който просто не желае да поема отговорности на възрастен. И докато всичките му приятели един по един се изпооженват, той осъзнава, че ако не стори нещо подобно скоро, ще си остане сам-самичък до края на живота си.

След като и последното му гадже – Лейла Малоуни (Джоуи Лорън Адамс) го зарязва, защото се държи инфантилно, той се решава на драстични действия, за да си върне любовта й. За да я убеди, че може да поема сериозни отговорности, той осиновява почти нашега 5-годишния Джулиън (изигран от близнаците Коул и Дилън Спраус). Е, планът му не проработва: оказва се, че Сони не може да върне детето, както наивно си е мислел, и наистина трябва да започне да се държи като възрастен.

Най-добрата семейна комедия, появявала се в последните години! Въпреки съмнително смешните роли на Адам Сандлър в предишните му филми, превърнали го в звезда (“Сватбата на певеца”, “Момче за всичко”), тук той наистина е в дяволски добра форма. И както уж на шега се прави на баща, успява да трогне всекиго с искреното си нежелание да се раздели с хлапето.

Режисьорът Денис Дюгън е шлифовал уменията си в жанра в някои епизоди на “Съдружници по неволя” и “Али Макбийл”, а в игралното кино си е създал име с “Щастливият Гилмор” (също с Адам Сандлър) и “Бевърли Хилс Нинджа”. Джоуи Лорън Адамс в ролята на гаджето на Сони изгря с “Да преследваш Ейми” , за който дори бе номинирана за “Златен глобус”.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 октомври 2010 г.