Ад в кухнята на Би Ти Ви – кой е новият мастър шеф на ефира?

Hell’s Kitchen vs MasterChef – продължението на кулинарната битка в социалните медии

Над 1000 споменавания и коментари за двете кулинарни предавания са мониторирали експертите на Perceptica за периода 26 февруари – 14 март. Извадката е на база наблюдение на разговора във Фейсбук, Туитър, блогове и онлайн форуми. Битката между кулинарните титани за очите и небцето на зрителите продължава в социалните медии и след приключване на всеки от излъчваните епизоди.

За разглеждания период Hell’s Kitchen води убедително с над два пъти повече споменавания спрямо MasterChef.

В дните на премиерните излъчвания Hell’s Kitchen отново е фаворит в разговора в социалните медии, генерирайки три пъти повече споменавания и коментари.

Прави впечатление, че въпреки по-краткото ефирно време на Hell’s Kitchen, с около 30 минути, предаването успява да генерира повече коментари онлайн по време на самото му излъчване, обясни Георги Ауад, директор на агенцията за медийни анализи и измерване на онлайн репутацията Perceptica, който е и сертифициран експерт от AMEC (Международна асоциация за измерване и оценка на комуникацията). Това показва степента на ангажираност сред онлайн коментиращите, допълни той.

Какво е разпределението на коментиращите предаванията в социалните мрежи по канали и кой формат задържа вниманието на потребителите по-дълго, вижте в приложената инфографика.

Коментари (0)

Публикувано в на 20 март 2018 г.