AC/DC с „Black Ice“ – все същите и все успешни

Дали има друга толкова почитана група, чието звучене да се е променило толкова малко, както това на AC/DC? Цели 35 години ни разтрисат с „high-voltage rock ‘n’ roll”.

Монолитни и непоклатими като Stonehenge, австралийците от AC/DC устояват на всякакви музикални течения през годините.

Една от причините групата да е толкова обичана от всякакъв тип хора е, че AC/DC свирят непретенциозна музика. Има хора, които твърдят, че албумът „Stiff Upper Lip” (2000г.) няма типичното за групата звучене. Но защо на някой му е притрябвало да се изказва за музика, която е толкова първокласнна?

Продуцет на най-новия албум на групата, озаглавен “Black Ice”, е Brendan O’Brian (Bruce Springsteen, Velvet Revolver, Pearl Jam).

Албумът излиза на пазара днес. Ако ви се пие бира и сте горд собственик на каскет, заповядайте в клуб Backstage, където от 22 ч. нашите приятели от радио Star FM организират представяне на новия албум “Black Ice” с първокласен рок.

Истинското чудо в албума е гласът на Brian Johnson. Той е човекът, който идва на мястото на Bon Scott, който умира през 1980г.

Слушайки “Black Ice” е трудно да се повярва, че тази година Brian навършва 61 години.

Албумът “Black Ice” е 16-ият студиен албум на бандата. Музиката има бързо, сурово и запомнящо се звучене.

Определено не е необходимо човек да държи в ръцете си Oxford English Dictionary, за да разбере текстовете на песните от албума.

Песента “Big Jack” разказва историята на купонджия, а в парчето „War Machine”  можем да се насладим на великолепното изпълнение на Angus Young (lead guitar). Типичното и за двете песни е, че припевите им са съставени единствено от самите заглавия, което ги прави лесни за запомняне.

Пилотният сингъл от албума е “Rock ‘N’ Roll Train” и успешно се катери по родните и световни класации. Вторият сингъл от албума се очаква да бъде “Anything Goes”.

Коментари (0)

Публикувано в на 20 октомври 2008 г.