А ти знаеш ли, че Есил Дюран се казва Исмигюл? Което значи…

Въпреки екстравагантното име, Исмигюл е стъпила за първи път в Истанбул съвсем скоро!

През изминалия уикенд Есил Дюран бе специален гост на “Отчаяните съпруги” Вихра и Даниела в “Станция Нова”. Певицата, чието истинско име е Исмигюл, сподели, че страшно много харесва името си, тъй като е кръстена на любимата си баба.

Есил разкри също, че в превод от турски език “Исмигюл” всъщност е цяло изречение и означава “Името й е роза”.

В хода на разговора стана ясно, че преди 2 седмици певицата се е завърнала от Истанбул, където е била със своя приятелка и то за първи път – просто като турист. Кратката екскурзия била само 3 дни, но пък напълно достатъчни, за да я впечатлят истински.

Есил Дюран сподели, че турската кухня е страшно вкусна, но пък за сметка на това всички ястия се приготвят много бавно, изисквайки време и предварителна подготовка.

За всички зрители на “Отчаяните съпруги” тя показа как се приготвя специфичната ориенталска салата “Табули”, по-известна у нас като “Мъжка салата”, заради голямото количесто магданоз, което се използва за направата й.

Есил също така демонстрира на Вихра и Даниела как се танцува ориенталски кючек и показа завидни заложби в изпълнението на специфичните движения, характерни за танца.

Инфо: Planeta.TV, снимки: Явор Иванов

Коментари (2)

Публикувано в на 14 април 2010 г.