8 години затвор след участие в Съдебен спор

8-години ще прекара зад решетките участник в телевизионното предаване „Съдебен спор“, който застана на подсъдимата скамейка по дело за опит за убийство.

Инцидентът е от 29 юни м.г., когато обвиняемият по член 115 от НК жител на старозагорското село Хрищени Иван Маджаров след словесна разпра с някогашната си половинка й нанесъл два удара с нож в корема.

Само бързата намеса на съседи, станали случайни свидетели на свадата спасили живота на 62-годишната Кунка Златева.

Мъжът, който има ново семейство, много пъти влизал в спорове публично с бившата си любима за наследствената си къща, която съдът отнел и прехвърлил правата върху нея на Кунка.

„Караниците между Иван и Кунка нямат край, наскоро и двамата участваха в телевизионното предаване, надявахме се там да са уредили взаимоотношенията си, но… Станало е на пустата улица, добре, че Кунка се разкрещяла, че можеше и по-зле да бъде!“, коментира ден след инцидента миналото лято кметицата на Хрищени Радка Желева.

Пред тв камерите възрастният мъж обвини жертвата, че сама си „изпросила“ раните, тъй като „имала остър и невъздържан език“

В хода на делото, гледано от състав на старозагорския окръжен съд на 9 май Иван Маджаров беше признат за виновен, опитът за убийство е останал недовършен по независещи от него причини.

Присъдата ще трябва да бъде изтърпяна при първоначален общ режим , като от срока й се приспада времето от задържането му.

Мъжът ще трябва да заплати 30 000 лв обезщетение за неимуществените вреди , претърпени от жертвата. Към тази сума се добавят и 1751 лв за държавната такса и направените разноски по съдебното производство.

Инфо: Агенция Монитор

Коментари (0)

Публикувано в на 12 май 2017 г.