8 битова музика?! gwEm пили глави в Пловдив!

Dingo Music & club Lebowski представят:

gwEm (London, UK) + Die Moderne Welt (Koln, Germany)

Нашият Свят в 16 цвята – незабравими две вечери на 8 битовата музика в три части!

След позитивното преживяване на Jigsaw Screening и Die Moderne Welt по време на малкото им турне в България през декември 2009, клуб Лебовски представя още от красотата на 8 битовата култура като този път към екипа от Германия се включва и легендата от Лондон gwEm.

Първият ден ще посрещне гостите на Пловдив със своеобразно безплатно парти в арт клуб Мария Луиза, което ще подгрее любителите на стила с общ сет на 8 Bit All Stars.

Домакин на втората вечер е клуб Найлона и ще предложи на феновете тройно забавление – видео лекция на тема „ 8 бит”, концерт на двете групи и заключително парти.

Видео лекцията The Pong Principle II: “From 8bit gaming to 8bit art” е на английски и ще се проведе от Tobias Hickethier (Jigsaw Screening, Germany).

45-минутната видео презентация разглежда 8 битовите компютърни игри, 8 битовите машини и техните възможности. 8 битовата технология се използва при първите персонални компютри и видео игри от края на 70-те и през 80-те години.

Лекцията ще обхване и темата за естетическия изглед на първите хитови геймърски софтуери, както и какво влияние оказват те на съвременните артисти.

Вечерта ще продължи с концерт и авторски композиции на едни от най-известните изпълнители на 8 бит в света – gwEm и Die Мoderne Welt.

Независимо, че е един от пионерите на съвременното 8 битово течение, музиката на gwEm не е спряла да се развива във времето. Той има дял в успеха на демо сцената на Atari ST с разтърсващия музикален диск на Atari ‘The Phatt Demo’, а също и с участието си в екипа на небезизвестните ‘YM Rockerz’.

Човек никога не знае дали да очаква насечен романтичен 8 битов стил, завладяваща рок китара, върховни рейв бийтове или смесица от всичко това.

Музиката на gwEm е намерила покрив под берлинските Shitkatapult и Muller Records, както и в лондонския лейбъл Preromanbritain.  

Die Мoderne Welt ще представят едночасова авторска 8 битова атака със специфичния за Германия вкус към първичната електроника. Модерен Свят (превод от немски) забиват диско като използват комбинация от Commodore 64, 8 битови подложки от ретро рок концерти и new wave вокали – нещо, което ще ви накара да танцувате непрестанно.

Вечерта ще завърши подобаващо с 8 Bit All Stars Live DJ set – целият екип от Англия и Германия ще представи микс на любими 8 битови композиции.

Ден първи:

Free Teaser Party: 8 Bit All Stars, Мария Луиза, 7 октомври, четвъртък, 21.00 часа

Ден втори:

Видео лекция на тема: „8 битовата технология”

Live: 8 Bit Disco, Wave, Rock + 8 Bit Electro, Drum and Bass, Punk

After party: 8 Bit All Stars

8 октомври, петък от 21.00 часа, вход: 5 лева

Найлона арт клуб, ул. Бенковски №8, Пловдив

Links: www.myspace.com/gw3m

www.myspace.com/diemodernewelt

Коментари (0)

Публикувано в на 6 октомври 2010 г.