7 души загинаха заради проливния дъжд в Сеул, столицата на Южна Корея

Коментирайте

СЕУЛ – Най-малко седем души загинаха в Южна Корея, включително в столицата Сеул, след проливен дъжд в понеделник и вторник, който наводни градски улици и станции на метрото.

Снимки и видеоклипове от столичния район на Сеул, където живеят около 25 милиона души, показват полупотопени коли, хора, които се разхождат във вода до кръста и преливащи станции на метрото. Правителствени служители казаха, че седемте смъртни случая включват 13-годишно момче, блокирано в мазето на сграда в Сеул с двама възрастни. Други шестима са в неизвестност.

Рекордният порой – който не свърши до вторник сутринта местно време – беше най-лошият от 1904 г., когато местните власти започнаха да поразяват някои части на Сеул. Документиране на валежите. Югозападен Сеул получи 381,5 милиметра (15 инча) дъжд в понеделник, съобщи Корейската метеорологична администрация. Следващият най-влажен ден е 2 август 1920 г., когато в столицата падат около 354,7 милиметра (14 инча).

Едно конкретно изображение предизвика безпокойство и интриги онлайн: мъж в костюм, седнал върху потопена кола в престижния квартал Gangnam в Сеул.

„Нищо не е по-ценно от живота и безопасността. Правителството ще се справи изцяло със ситуацията с проливния дъжд с Централния щаб за управление на бедствия“, каза президентът Юн Сук Йол. написа В публикация във Фейсбук.

READ  Бивш член на музея атакува 2-ма работници - NBC New York

Прекъсванията на електрозахранването засегнаха части от града и на хората, живеещи в ниски райони, беше казано да се евакуират.

Корейската метеорологична администрация издаде предупреждения за дъжд за различни централни региони до понеделник вечерта, като предупреди за 50 до 100 милиметра (1,9 до 3,9 инча) дъжд на час в някои райони. Той изпрати предупреждения за топлина в източните южнокорейски провинции.

Тези екстремни валежи се увеличават в световен мащаб поради причинените от човека промени в климата. По-топлата атмосфера задържа повече влага и произвежда повече валежи.

Джоузеф Хатфийлд, 36, учител в Сеул, който засне на видео наводнението в Анянг, провинция Кьонгги, южно от Сеул, каза пред The ​​Post, че е видял много хора в блоковете на първия етаж, които се опитват да изчистят водата от домовете си. предприятия.

„Реката се наводнява след обилни дъждове, но никога не съм виждал това преди, така че е много опасно“, каза той, добавяйки, че нивата постепенно се повишават през целия следобед, тъй като дъждът валеше през нощта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.