6 януари Изпитания ден 5 Какво да очаквате:

По време на срещата в Овалния кабинет през декември 2020 г. със Сидни Пауъл и първият съветник на Тръмп по национална сигурност, Майкъл, сътрудниците казаха, че разследването за назначаване на специален съветник за разследване на твърденията за измама на Тръмп с вота ще бъде обсъдено в Белия дом. Флин.

До 6 януари 2021 г. мотивацията на Тръмп започва като бурен период в съдебната система, когато тогава – президентът Рошан мисли да го смени. Джефри КларкНай-добрият адвокат по енергетика в отдела, който след това прокара исковете за измама на Тръмп в съдебната система.

Служители на DOJ, заедно с адвокати в офиса на съветника на Белия дом, присъстваха на драматична среща с Кларк и Розен в Овалния кабинет на 3 януари 2021 г., когато Тръмп в крайна сметка се оттегли от плана за назначаване на Кларк за президент. Съдебна власт – Росен, Доноку и Енгел протестираха и заплашиха с оставка.

Според копие от писменото изявление, което ще представи на заседанието в четвъртък, Росен ще потвърди пред съдебната власт, че не са предоставени доказателства за широко разпространена измама на избирателите.

„Някои твърдяха пред бившия президент и обществеността, че изборите са били фалшифицирани и фалшифицирани. Този коментар беше грешен тогава и е грешен днес. Надявам се, че това, че съм тук днес, ще помогне да се потвърди този факт“, каза Росен.

Въз основа на предишни сесии, фокусирани върху други аспекти на кампанията за натиск на Тръмп, изслушването в четвъртък е петото изслушване този месец от комисията, която ще оповести заключенията от своето разследване. Може да е и последното изслушване за месеца Последното заседание беше отложено за юли.

Графикът все още е течен и подлежи на промяна, но текущата цел на комисията е кръг от разследвания през юли, каза пред репортери в сряда председателят на избрания комитет на Конгреса на Демократическата партия на Мисисипи Бени Томпсън.

Кларк ще бъде основният фокус

Двете разследвания на групата за кампанията за натиск срещу тогавашния вицепрезидент Майк Пенс и служителите на държавните избори до голяма степен се върнаха към усилията на адвоката на Тръмп. Джон ИйстманТой играе важна роля в излагането на теории за това как Тръмп може да промени или отхвърли президентските избори, спечелени от Джо Байдън.

В четвъртък кампанията на Тръмп ще се съсредоточи върху задкулисните усилия на Кларк да наруши изборите.

READ  Алтернативни уебсайтове заемат позиция срещу LGBTQ+ съдържание

Помощници на групата заявиха, че разследването ще се съсредоточи върху ролята на Кларк в съдебната система, отхвърляйки фалшивите твърдения на Тръмп. Според сътрудниците на комисията Кларк планирал да „промени резултата от разследването на отдела за изборни измами“ и искал да изпрати писма до щатите с твърдения за измама.

Неговото желание беше бързо отхвърлено от Росен и Донок, което доведе до конфронтация в Овалния кабинет, където Тръмп обмисляше да постави Кларк начело на отдела.

Докато Тръмп ще служи като изпълнителен председател на граждански дела в съдебната власт в края на президентството, Кларк планира да представи план на законодателния орган на Джорджия и други щати за подкопаване на резултатите от гласуването. Според документите на Министерството на правосъдието той придаде достоверност на необоснованите конспиративни теории за измама на гласоподавателите и се свърза с Тръмп за това да стане главен прокурор, което беше открито по време на изслушване в Сената този месец.

Степента на разговорите на Кларк с Тръмп в дните преди 6 януари все още не е публична.

Според помощници Кларк се яви пред комисията за самопризнания през февруари и поиска пета петиция.

Объркването в съдебната система е изследвано и преди

Миналата година съдебната комисия на Сената Издаде дълго изявление Описва как Тръмп се е опитал да използва съдебната система, за да подобри усилията си за осуетяване на изборите през 2020 г. Изслушването в Сената ще включва интервюта със свидетели на Министерството на правосъдието, които ще свидетелстват публично в четвъртък.

Помощници на комисията от 6 януари казаха, че запитването на комисията отговаря на различни въпроси от запитването на Сената, като отбелязват, че във всяко от предишните изслушвания на комисията части от историята са били известни, а някои са били неизвестни.

Например, комисията беше информирана от представителя на Републиканската партия на Пенсилвания Скот Пери за това как бившият главнокомандващ на Белия дом Марк Медоус е свързан с Кларк. CNN съобщи по-рано.
Пери беше един от тримата души, посочени в доклада на съдебната власт на Сената за по-нататъшно разследване, заедно с Дъг Мастриано, представител на Републиканската партия в щата Пенсилвания – Сега републикански кандидат за губернатор – и юрисконсулт на Тръмп Клита Мичъл.

„Тъй като събитията от 6 януари са извън непосредствения обхват на разследването на комисията, този доклад ще подпомогне избраната комисия на Камарата на представителите и обществеността в тяхното разследване на атаките от 6 януари“, казаха от съдебната комисия на Сената. написа.

READ  Jacksonville Jaguars, маркиран със собственик LT Cam Robinson достига тригодишно удължаване с 54 милиона долара

Текстовите съобщения и съдебните документи на Медоус помогнаха на комисията на Камарата на представителите да предостави нови подробности за това как Пери се сля между Тръмп и Кларк. Те планират да променят или отложат сертифицирането на изборите през 2020 г.

Кингсинджър ще ръководи изслушването в четвъртък

Представител на Републиканската партия на Илинойс. Адам Кингсинджър ще бъде член на комисията по време на изслушването в четвъртък, което ще се фокусира върху съдебната система.

Това означава, че комисията ще предостави допълнителна информация за това, което твърди, че е доказателство Извинявайки се на републиканските депутати От съдебната система, включително Пери.

Комисията се извини при първоначалното си изслушване. По-късно Пери отрече, че току-що се е извинил и го нарече „пълна безсрамна и бездушна лъжа“.

По-рано този месец по CBS „Face the Nation“ Кинцингер каза, че повече информация за извинението ще бъде пусната по време на разследването.

Попитан за отричането на Пери, Кингсинджър каза: „Не искам да се докопам до това. Ще публикуваме това, което трябва да публикуваме. Но няма да отправяме обвинения или да казваме неща без доказателства или доказателства. Тоест. „

Бившият съветник на Белия дом остава под въпрос

С шефовете на съдебната система, тогавашният съветник на Белия дом Пат Чиполон Той играе важна роля в осуетяването на усилията на Тръмп да установи довереник в съдебната система – и той се присъедини към заплахите им да подаде оставка.

Циполон обаче не даде показания на заседанието в четвъртък и не е ясно дали ще го направи на заседанието на състава.

Томпсън каза, че се надява Циполон да свидетелства на публично изслушване, „но знаете ли, възможно е, няма да се случи.“

Когато отказа да свидетелства публично, когато беше попитан дали отборът има видеодоказателство за игра на Сиполон по време на процеса, Томпсън каза: „Ще го направя по-късно“.

READ  iPhone 14 ще бъде iPhone 13S: шедьовърът на Стив Джобс кулминира, но Apple изгражда своя Max

На изслушването във вторник вицепрезидентът на групата, републиканският представител от Уайоминг Лиз Чейни, се обади на Сиполон и каза, че групата работи за защита на неговите показания.

„Американският народ все още не е чувал за бившия съветник на г-н Тръмп в Белия дом, Пат Чиполон. Нашият екип е убеден, че Доналд Тръмп не иска г-н Сипон да свидетелства тук. Те се опитаха да спрат много от плановете на президента Тръмп“, каза Чейни . „Смятаме, че американският народ лично заслужава да чуе г-н Чиполон. Той трябва да се яви пред тази комисия и ние работим за защита на неговите показания.“

Сиполоне обаче възрази срещу даване на публични показания, вярвайки, че е сътрудничил достатъчно в интервюто при затворени врати, съобщи CNN във вторник.

Графикът за слушане е в ход

Първоначално изслушването в четвъртък беше насрочено за миналата сряда, но съставът го отложи за предишния ден.

Първоначално комисията заяви, че ще проведе всичките си изслушвания през юни, но сега изглежда, че графикът ще бъде отложен до юли.

След четвъртък има поне две запитвания – едното се фокусира върху екстремистите, които нападнаха Капитолия на 6 януари, а другото за това какво е направил и какво не е направил Тръмп в отговор на атаката.

Но сътрудниците отказаха да кажат в сряда дали това са единствените оставащи разследвания или кога ще бъдат задържани поради нова информация, постъпваща в комисията, която казва, че графикът на разследванията се определя от разследването.

Всъщност членовете на екипа казаха, че им трябва повече време, за да гледат новите документални кадри, получени от групата Документален филм на Алекс ХолдърКойто никога не е виждал сцени на Тръмп и семейството му. Томпсън прегледа някои от кадрите и ги определи като „важни“.

Член на демократическия комитет от Мериленд, реп. Джейми Ръскин каза в сряда, че „има поток от нови доказателства, откъдето започнахме. И трябва да си поемем дъх, да преминем през новите източници и да ги свържем с разследването.“

Евън Перес и Брайън Рогъс от CNN допринесоха за доклада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.