50 000 гледат AC/DC в София – важни инструкции за феновете!

Исторически мерки за сигурност и защита от злоупотреби – прочети внимателно!

Две седмици преди първия концерт на AC/DC в България, подготовката за събитието тече с пълна сила. Организационно то ще бъде обезпечено максимално, за да могат над 50 000 родни фена да преживеят неповторимо така чакания лайв на австралийските легенди.

Съвсем скоро ще разберете и кой ще подгрява рок величията! За сега ще издадем само, че се очаква преди AC/DC на сцената да се качат една чужда и поне една българска банда!!!

Дотогава, моля прочетете изключително важните организационни инструкции.

Всички, които ще станат част от рок концерта на годината, трябва да знаят следното:

Oколо Националния стадион Васил Левски ще бъде изградена буферна зона за удобство при пропускателния режим. В тази зона ще бъдат обособени 9 КПП-та (Контролно пропусквателни пунктове). Те ще осигуряват достъп до входовете на стадиона по следната схема:

КПП 1 – входове 24, 25, 26

КПП 2 – VIP вход

KПП 3 – вход 1 за инвалиди (ще има изградена рампа)

КПП 4 – вход 2,3,4,5

КПП 5 – вход 6,7,8,9

КПП 6 – вход 9,10,11

КПП 7 – вход 11,12,13, сектор В терен

КПП 8 – входове 13,14, сектор В терен

КПП 9 – входове 14, 15, 16

В четирите посоки на подстъп към мястото на събитието ще има разположени големи табла – карти с тази информация.

Охранителите на концерта ще следят чрез специална система трафика на придвижване на феновете и ще регулират равномерното разпределение на човекопотока. Тоест ако на даден вход има струпване, за сметка на друг вход, то това ще бъде сигнализирано и посетителите ще бъдат пренасочвани към входовете, където могат да преминат по-свободно в дадения момент за тяхно удобство.

Билетите от всички ценови категории за концерта на AC/DC са безплатни за деца до 10 години. Моля, имайте предвид, че при влизане ще бъде поискано доказателство за точната възраст на детето. Ако придружителят не може да предостави такъв документ, е възможно да се наложи закупуването на стандартен билет за детето. За документ ще се счита освен Акт за раждане и валидна ученическа карта. Моля, носете и попълнена декларация.

За да бъдат допуснати в рамките на концерта лица до 18 г, те трябва да бъдат с родител или придружител. Един пълнолетен може да придружава максимум две деца или непълнолетни. Родителят или придружителят трябва да притежава валиден билет за фестивала и при влизането в стадиона трябва да предостави попълнена декларация с данните на детето. Моля, носете два екземпляра от декларацията. Единият се дава на охраната при влизане, а вторият остава за Вас в случай, че ви бъде поискан за повторна проверка от полицията вътре в стадиона.

На всички КПП-та ще бъдат достъпни декларации за придружители на непълнолетни лица. Препоръчително е декларацията, необходима в 2 екземпляра, да бъде попълнена и подготвена предварително за удобство на преминаващите. Документът можете да откриете тук:

http://nikor-security.com/bg/deklaracia_pridrujitel.pdf

Билетите ще бъдат сканирани със специални устройства, за да се потвърди тяхната автентичност. По никакъв начин няма да бъдат допускани фенове с фалшиви билети. Купувайте своите билети за концерта единствено от оторизираните за това места!!! Билетите се продават в мрежата на Eventim.bg, а от 12 май до 14 май включително билети ще се продават и на касите на стадиона.

В допълнение ще има изградени и информационни павилиони, където служители ще съдействат при евентуални проблеми с билети, ориентация и други организационни въпроси.

Вратите отварят:

–      Буферна зона – 14.00 часа

–      Стадион – 15.00 часа

В рамките на буферната зона ще има осигурени тоалетни, както и места за пазаруване на храни и напитки. Тук в цели 4 точки за феновете ще има ледена Каменица в кенове.

В рамките на стадиона феновете ще могат да се забавляват максимално и на 5-те огромни бара, които българската рок бира Каменца и Savoy – чиста водка ще изградят. Бирата ще е наливна, а за удобство на рок феновете ще има и държачи за чаши за по 4 бири. Така всеки ще може без проблем да закупи 8 бири и да освежи цялата компания! Зрителите по трибуните също с лекота ще могат да си купят студена наливна Каменица, като за тях пък ще се грижат „специалните служби” на Каменица, които ще минават непрекъснато по трибуните, заредени до горе с любимата рок бира.

До баровете ще бъдат разположени и щандовете с оргинален мърчандайз на бандата (тениски, шапки, т.н.). MAX Телеком – модерният оператор ще осигури свои пунктове, където специалисти ще асистират на всеки, който желае да настрои телекомуникационното си устройство за ползването на безплатен Wi-Fi интернет.

И в рамките на стадиона, разбира се, ще се продава още и храна за най-гладните, а за най-предпазливите – и тапи за уши.

В рамките на стадиона химическите тоалетни ще бъдат разположени в зоната пред Сектор Б. Всички фенове, закупили билети в други зони, ще получават специални гривни при напускане на собствената си зона, за да могат свободно да посещават тоалетните и да се връщат обратно.

Организаторите предупреждават, че с оглед на сигурността на всички присъстващи по време на концерта, няма да се толерират злоупотребите с алкохол, наркотични вещества или други опиати, както и прекалено агресивното и неуместно поведение, застрашаващо приятното изживяване на всички останали. Освен специализираната охрана, за сигурността ще се грижат и представители на полицията. Не прекалявайте с нищо преди концерта, за да можете пълноценно да се забавлявате по време на историческия лайв!

Абсолютно се забранява внасянето на професионална аудио-визуална техника!!! Моля, не носете такава със себе си, в противен случай тя ще ви бъде задържана от охраната до завършването на концерта.

Организаторите Болкън Ентъртейнмънт имат пълното съдействие от страна на Културния отдел към Столична община по отношение на охраната и регулирането на зоната около мястото на събитието, както и пълното съдействие на службите на СДВР, които освен че ще подсигурят спокойното придвижване на феновете, ще ескортират и бандата до Националния стадион!!!

Едното платно на булевард Евлоги Георгиев (пред централния вход на „Васил Левски”) в участъка от Драган Цанков до Орлов мост ще бъде затворено за движение на автомобили от 8.00 часа сутринта на 14 май. Градски транспорт в това платно ще продължи да се движи до 14.00 часа на 14 май. Възможно е да се наложи и спиране на автомобилното движение и в другото платно на булеварда в същия участък, по посока Граф Игнатиев.

Ключови линии на градския транспорт, както и метрото ще работят в специален режим и с удължено рaботно време с оглед комфортното придвижване на феновете преди и след концерта.

Където и да отидат AC/DC, феновете и медиите са единодушни – това е концертът на годината! Бащите вадят от гардеробите старите осемдесеттарски джинси и грабват децата към стадиона. Рок легендите взривяват всички поколения!

Не оставай без билет за рок концерта на годината! Ще се лее рок!

Коментари (0)

Публикувано в на 30 април 2010 г.