360 градусови новини от bTV Новините Фейсбук с онлайн видео и снимки

360 градусови новини от bTV Новините Фейсбук

360-градусови видео новини – за първи път у нас във Facebook страницата на bTV Новините

Представянето на сферични видеорепортажи е поредната стъпка в технологичното развитие на нюзрума на bTV

Поредна иновативна функционалност предлага на потребителите редакцията на най-гледаните новини у нас*. За първи път последователите на Facebook страница на българска медия – тази на bTV Новините, получават достъп до актуални и любопитни събития от всички гледни точки – в 360-градусови видеа. За създаването на панорамни визуализации с перфектна илюзия за дълбочина екипът на bTV Новините използва шест камери. Резултатът е интерактивно сферично видео, което обгръща зрителя. За да имат поглед върху всеки детайл при гледане на видеото на компютър, потребителите могат да използват мишка и да разглеждат нагоре, надолу или настрани. За целта трябва да разполагат с някоя от последните версии на Chrome, Internet Explorer, Opera или Firefox. През смартфон е достатъчно просто да раздвижат устройството.

Представянето на 360-градусови видеорепортажи е поредната стъпка в технологичното развитие на новинарската редакция с най-висока степен на доверие у нас*. В края на 2016 г. своя дебют направи и новото мултифункционално студио на медията, което осигурява зрително изживяване от най-високо качество с първата в Европа извита LED видео стена с резолюция, по-голяма от Full HD, „оживяващи” триизмерни елементи и пет камери, улавящи всеки детайл. В Нощта на Оскарите на 26 февруари от 23:00 ч., предавана на живо единствено по bTV Cinema, зрителите ще видят студиото в различна светлина, която ще им позволи да проследят най-голямото събитие в света на киното по нов, модерен и много по-вълнуващ начин.

Категоричният информационен лидер в България* – bTV Новините, ще продължава да се развива в посока по-добра синергия между телевизия, интернет и социални медии, за да дава на зрителите най-важното – силата да бъдат информирани. Стремежът на редакцията е да осигурява бърз и лесен достъп до информация за всичко актуално от България и света – навсякъде и по всяко време. Високите резултати, които постигат новинарският сайт btvnovinite.bg, новото мобилно приложение и Facebook страницата на bTV Новините, са поредното доказателство за нарастващия интерес и доверие на аудиторията.

*Според проучвания на GfK и Маркет Линкс през 2016 г. и данни на ГАРБ за периода 2016 – януари 2017 г.

Линк Фейсбук bTV Новините

Коментари (0)

Публикувано в на 15 февруари 2017 г.