33 години история: “Виевска фолк група” с нов албум с онлайн видео и снимки

33 години история: “Виевска фолк група” с нов албум

Щастлива и плодотворна есен за “Виевска фолк група”

Музикантите от “Виевска фолк група” започнаха работа по своя нов самостоятелен албум, който ще се появи през 2010 г. Ръководителят на формацията Емил Узунски и солиста Тинчо Севдалинов подбират песните, които да включат в музикалния проект.

Това ще бъде 26-ият албум в дискографията на оркестъра, който вече 33 години радва почитателите на фолклора. По традиция в новия албум ще преобладават песни от родопския край, но няма да бъдат пропуснати и другите фолклорни области.

Тази есен донесе и много лични поводи за радост на инструменталната формация, прочула се с изпълненията си на родопски ритми. Новата солистката на “Виевска фолк група”, която бе избрана след сериозен музикален кастинг, Димитрия Николова вече е студентка. През новата академична година младата певица изучава специалността “Музикална педагогика” в АМТИИ – Пловдив.

Дългогодишната певица, чийто глас “звънти” в почти всички мелодии на оркестъра – Нели Узунска също имаше повод за празнуване. На 19 октомври гласовитата изпълнителка и нейният съпруг Владислав отпразнуваха една година като семейство. Личният празник те отбелязаха с романтична ваканция на остров Тасос, където се отдадоха на приятни разходки край брега на морето.

Инфо и снимка: Planeta.TV

Коментари (0)

Публикувано в на 30 октомври 2009 г.