30 звезди на Пайнер с концерт в Античния театър, Пловдив

Звездите на “Пайнер” в Музикален фестивал в Пловдив

Най-голямата и популярна музикална компания в България – “Пайнер”, тази година отбелязва своя 25 годишен юбилей. Това е повод за организирането на Музикален фестивал на 3 и 4 юни в Античния театър, в Пловдив. Мястото за двата концерта не е избрано случайно, защото то е мост между културните ценности и традиции от древността до наши дни. Началото на двата концерта е от 19.30 часа, а продажбата на билети съвсем скоро ще започне.

Първи на сцената на Античния театър в Пловдив, на 3 юни, ще се изявят най-обичаните и популярни изпълнители на българска народна музика. “Поздрав с песен от България” е мотото на празничния фолклорен концерт, в който ще се включат и много изпълнители от поп-фолка като Емилия, Глория, Галена, Деси Слава, Ивана, Анелия, Нелина, Райна, Преслава, Тони Дачева и Цветелина Янева. Сред големите имена на българския фолклор, които ще представят свои песни и композиции в Пловдив са оркестрите “Плам”, “Пловдив”, Формация “Паскалев”, “Орфей”, “Канарите” и “Виевската фолк група”. Славка Калчева, Росица Пейчева, Пепи Христозова, Поли Паскова вече са избрали най-популярните си песни, с които ще зарадват многобройната публика. Николай Славеев, Иван Дяков, Янко Неделчев, Здравко Мандаджиев, Христо Косашки и Борис Дали също са подбрали песни, които ги характеризират като изпълнители. Сред младите надежди на българския фолклор, които ще се включат в първата вечер на Музикалния фестивал “25 години Пайнер” са още Сестри Диневи, Мария и Магдалена Филатови, Ивелина Колева, Калина и Невена, Айшенур.

Втората фестивална вечер е посветена на най-популярния стил музика в България – поп-фолка. Близо 30 са обичаните имена, които ще представят своите най-големи хитове от последните години на сцената на Античния театър в Пловдив. Звездите на телевизия “Планета” и “Планета HD” вече подготвят своето представяне, с което да впечатлят пловдивчани и всички гости на града, избран за Европейска столица на културата през 2019 година. Ще видите Анелия, Андреа, Ани Хоанг, Борис Дали, Галена, Галин, Гергана, ДесиСлава, Джена, Димана, Емилия, Ивана, Илиян, Кали, Константин, Малина, Мария, Милко Калайджиев, Преслава, Райна, Роксана, Соня Немска, Теди Александрова, Тони Дачева, Фики, Цветелина Янева, Яница, Веселин Маринов.

По инфо на Planeta.TV

Коментари (0)

Публикувано в на 14 май 2015 г.