3 години без Кембъла – какво каза Лили Иванова по PRO.BG с онлайн видео и снимки

3 години без Кембъла – какво каза Лили Иванова по PRO.BG

Лили Иванова се поклони на Кембъла в „Точно така”

„Откровеността му плашеше хората”, казаха примата на българската музика и Андрей Слабаков пред Орлин Павлов

Преди три години в ранните часове на 17 март пиян шофьор губи контрол над автомобила си и катастрофира тежко на „Цариградско шосе” в София. В колата се намира и една от най-скандалните личности в България – Емил Трифонов-Кембъла. По-късно през същия ден предизвикателният радио и телевизионен водещ издъхва в „Пирогов”, оставяйки след себе си противоречиви чувства, култови реплики и много приятели, които до днес скърбят за загубата му. Двама от тях – примата Лили Иванова и режисьорът Андрей Слабаков, участваха в „Точно така” вчера, за да се поклонят пред паметта му и да разкажат най-ярките си спомени за прекараните с него моменти.

Гранд дамата на българската естрада определи Кембъла като един от най-близките си приятели, умен събеседник и талантлив творец. Повечето хора познават острия му език, но не знаят, че той е и музикант, поет и писател.

Специално за Лили Иванова Кембъла е написал текста на песента „И гори”, която голямата звезда реализира след смъртта му.

„Винаги ще съжалявам, че не можа да я чуе, но съм благодарна, че съдбата ме благослови не само да го познавам, но и да го видя в последната нощ от живота му”, разказа Лили в телефонно включване в шоуто.

Кембъла я посетил в гримьорната след концерта й същата вечер, за да се уговорят за посещение при общ приятел, но това се оказва последната им среща.

„Той беше изключително прям човек, който преследваше истината и не правеше компромиси с нея. Точно от това се страхуваха хората и затова много от тях не го обичаха”, каза примата на българската музика и добави, че винаги ще й липсват дългите разговори със сладкодумния шоумен.

С мнението на Лили Иванова, че откровеността на Кембъла е плашела обществото, се съгласи и Андрей Слабаков, който беше гост в студиото на „Точно така”.

„С него бяхме приятели, защото си приличаме – не се страхуваме да кажем какво мислим, без да се интересуваме от последствията”, каза не по-малко скандалният режисьор.

Според Слабаков хора като Кембъла се срещат все по-рядко и той ще бъде запомнен от приятелите си с невероятното си чувство за хумор и с отказа да влиза в роли, за да се хареса на околните.

„Точно така” се излъчва от понеделник до петък в 17:30 ч. само по PRO.BG и онлайн на www.tochnotaka.probg.bg/live

Виж спомена за Кембъла, излъчен в „Точно така“ по PRO.BG:

Коментари (0)

Публикувано в на 18 март 2010 г.