200 магазина и 10 кинозали в Sofia Ring Mall, и това е само началото!

Sofia Ring Development новият супер-комплекс в южната част на София

Освен Sofia Ring Mall, проектът предвижда изграждането на жилищна и бизнес зони

Нов ултра модерен комплекс предстои да бъде изграден в южните покрайнини на София. Sofia Ring Development, който предвижда изграждането на мол непосредствено до магазина на шведската мебелна верига ИКЕА, ще се превърне и в едно от най-луксозните и уредени пространства в столицата. Проектът ще включва още изграждането на жилищна зона за над 500 домакинства и бизнес зона с офис сгради, съоръжения за отдих и спорт и парк в полите на Витоша.

Проектът ще е на обща стойност над 300 млн. евро, а инвестицията е на гръцките компании Fourlis Group, която реализира франчайзинга на ИКЕА в България, и Danaos Group, специализирана в сферата на корабната индустрия.

Sofia Ring Development ще бъде най-големият проект със смесено предназначение в България, който ще се разпростира на площ от 400,000 кв. м. в близост до южната дъга на Околовръстния път между кварталите Симеоново и Бистрица.

Новият комплекс ще бъде изграден на няколко етапа. Първи, през март 2014 г., ще отвори врати Sofia Ring Mall. Заедно с магазин ИКЕА молът ще бъде най-големият в страната с обща отдаваема площ от 100 хил. кв. метра. Заради ключовата му локация и възможност за лесен достъп той ще стане регионален търговски център за цяла Западна България.

Sofia Ring Mall ще включва общо над 200 магазина, 10 кинозали и ще разполага с 3,500 паркинг места. Индийският кинооператор Cine’Grand вече е потвърдил присъствието си в новия търговски обект. Сред ключовите наематели ще бъдат веригите „Пикадили”, „Техномаркет”, „Mr. Bricolage”, „Явор”, „New look”, „Intersport” и „ИКЕА”. Цялата инвестиция в Sofia Ring Mall възлиза на над 120 млн. евро. Заедно с вече изградения магазин на ИКЕА цялата инвестиция в първия етап от целия проект е около 170 млн. евро.

Вторият етап на комплекса Sofia Ring Development ще бъде изграждането на бизнес зона, която ще включва офис сгради, спортни съоръжения, хотел и зелен парк с езеро. Инвестицията в него ще бъде за над 50 млн. евро.

Последната фаза на целия проект ще бъде жилищна зона, която ще включва 500 апартамента и еднофамилни къщи. Инвестицията в нея ще бъде над 70 млн. евро.

Sofia Ring Development се очаква да бъде завършен до края на 2019г. Над 5000 човека ще живеят и работят в него, след като той бъде приключен. Комплексът ще бъде съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност, а зелените площи ще заемат около 30% от цялото пространство на проекта.

Коментари (0)

Публикувано в на 27 март 2013 г.