17-годишно момиче с кучето си изплува от наводнения си дом, след като часове наред чакаше на покрива да бъде спасено.

Живеейки с дядо си в Уайтсбърг, Кентъки, Клоуи е сама, с никой друг освен нейния верен спътник Санди, куче, което има от малка.

„Имаше вода, доколкото можех да видя“, каза той пред CNN. „Получих пълна паник атака.“

Но тя беше решена да излезе безопасно и да вземе кучето си със себе си.

Бабата и дядото на Клои бяха разделени от внучката си в къща на няколко метра от тях. Те й се развикаха и призоваха Клои да остане вътре, докато пристигне помощ. Но с малко мобилни услуги и центърът за 911, може би претоварен, не отговарящ на обажданията й, Клои каза, че осъзнава, че трябва да се измъкне, за да оцелее.

„Следващата ми мисъл беше, че трябва да плуваме до къщата на чичо ми“, където семейството му е намерило убежище, каза той. „Пуснах Санди за известно време във водата, за да видя дали може да плува. Но тя не можеше, затова я взех, влязох и газих през дълбока до кръста вода, за да се опитам да намеря нещо, върху което може да плува.

След като провери други мебели, Клои постави кучето си в пластмасово чекмедже от гардероба си, за да изсъхне – след това постави чекмеджето върху възглавницата на дивана, за да я държи на повърхността.

„Най-накрая имах план, който вярвах, че може да проработи“, каза той. „Знаех опасностите от опитите да плувам в дълбока и движеща се вода, но чувствах, че нямам избор.“

Тя плуваше през студената вода, бутайки възглавницата на Санди пред себе си, докато стигна до крехкия покрив на близката складова сграда; Единствената част от конструкцията все още не е потопена.

READ  Филмът „Китът“: Брендън Фрейзър получава „огромни овации“ след първата прожекция на филма на Дарън Аронофски

Там двамата седяха повече от пет часа, преди братовчедът на Клои да спаси Дийн и кучето му с помощта на каяк. Наблизо семейството на Клои се подслони на втория етаж в къщата на чичо й и разговаря с нея, след като я забеляза да чака помощ.

Когато тийнейджърката се върнала в къщата на баба си, тя била обзета от „облекчение, че Санди и аз сме оцелели след наводнението“.

„Сърцето ми е с всички останали, които загубиха и пострадаха повече от мен в това ужасно бедствие“, добави Клои.

В публикация във Facebook след спасяването бащата на тийнейджърката Тери Адамс нарече дъщеря си „герой“.

„Днес загубихме всичко“, написа той. — Всички, освен най-важното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.