100-годишна баба разкрива тайната на дълголетието

За мечтите превърнати в реалност в „Отблизо с Мира“

Тази събота (16 май) зрителите на предаването „Отблизо с Мира“ по БНТ 1 ще се срещнат с едно пораснало дете от SOS Детски селища, което превръща мечтите си в реалност. На живо в студиото Даниел Митов ще разкаже за обиколката на Европа с колело и каузата, зад която застава. А именно да привлече общественото внимание към SOS Детски селища и огромното им значение за децата, останали без родителска грижа.

В неделния ден (17 май), Мира Добрева ще гостува на баба Ече, за да посрещне с нея 100 годишния й юбилей. Пред водещата баба Ече признава каква е рецептата й за дълголетие – всяка сутрин фреш от цвекло, моркови и ябълки и километри ходене пеша.

През уикенда зрителите на „Отблизо с Мира“ ще видят в предаването още: кой стои зад българската Манга академия и какъв е смисъла на световната манга мания. На живо в студиото ще гостува Валери Александров – Валекс, който ще разкаже за изкуството на шаржа, очевидните абсурди и хапливостта на карикатуристите. ВАЗ, ЗАЗ, ГАЗ, КАМАЗ, цигари Арда, прахосмукачки Чайка и още стотици спомени от социализма, за които ще разкаже собственикът на варненския ретро-музей Цветан Атанасов.

Гледайте “Отблизо с Мира” тази събота и неделя (16 и 17 май) от 11:00 часа по БНТ1!

Гледай видео запис от предаването онлайн – съботно, неделно издание

Коментари (1)

Публикувано в на 15 май 2015 г.