100 000 руски войници са убити, ранени в Украйна, казва генерал Марк Мили

Коментирайте

Според висшия генерал на Пентагона 200 000 войници от двете страни са били убити или ранени през близо деветте месеца, откакто Русия нахлу в Украйна – което подчертава огромните страдания на война, чийто край не се вижда.

Пентагонът изчислява, че 100 000 руски войници са били убити или ранени и „вероятно“ еквивалентен брой украински войници, каза председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Марк А. – каза Мили. Други 40 000 украински граждани са били убити или ранени, а 30 милиона души са били принудени да напуснат домовете си, каза той.

„Имаше голямо страдание“, каза Мили.

Пентагонът не уточнява броя на загиналите и The Washington Post не можа да го провери независимо. Последната официална цифра, публикувана от Министерството на отбраната на Русия през септември, показва броя на руските убити на 5937 – цифра, която военни експерти и западни служители казват, че е много по-ниска оценка на загубите на страната.

Украйна не е публикувала никакви подробности за щетите на собствените си войски. Президентът Володимир Зеленски каза в интервю за CNN по-рано тази седмица, че смъртността в Русия е десет пъти по-висока от тази в Украйна.

Длъжностни лица в Киев отрекоха оценката на Мили в четвъртък. „Имаме загуби, всеки загубен живот е трагедия“, каза Юрий Зак, съветник в министерството на отбраната на Украйна. „Но имаме по-малко жертви, защото не използваме тактиката на месомелачката и нашият приоритет е да спасим живота на войниците .“

Като нова неуспех за Путин, Русия нареди изтеглянето на силите си от Херсон

READ  Греъм иска от Върховния съд да блокира показанията му в изслушването за изборите в Джорджия през 2020 г

Въпреки това данни на Пентагона сочат свирепостта на битките, дебнещи по огромната фронтова линия от 1000 мили около източните краища на Украйна. По-голямата част от боевете се водят от окопи в стил Първата световна война, в които войниците, вкопани в кални крепости, издържат на безмилостната артилерийска бомбардировка, докато не бъдат принудени да се оттеглят.

Изчисленията за жертвите показват, че средно 769 войници са били убити или ранени всеки ден по време на 260-дневната война.

Според данни на Министерството на отбраната, загубите от всяка страна са повече от два пъти повече от 60 000 убити или ранени американци в 20-годишната война в Ирак и Афганистан и повече от два пъти повече от 50 000 убити и ранени. Годишна война в Афганистан.

Близо 70 000 афганистански войници и 50 000 цивилни загинаха за две десетилетия битки с подкрепяната от САЩ коалиция. Тези цифри обаче са по-малки от статистиката на Украйна.

Други скорошни войни бяха по-кървави – но за дълъг период от време и цивилните поеха основната тежест на страданието. В Сирия ООН изчислява, че 400 000 души са загинали през първите пет години на войната, повечето от които невоюващи.

Русия обяви в сряда, че се изтегля от Херсон и Мили предположи, че наближаването на зимата може да предложи възможност за преговори. Администрацията на Байдън и други западни съюзници се опитват наскоро Натисни Украйна Преговаряйте с Русия.

Съединените щати частно призовават Украйна да покаже по-голяма прозрачност в преговорите си с Русия

През зимните месеци, когато температурите в Украйна рутинно падат под нулата, паузата в битките, докато Русия се опитва да се прегрупира и реорганизира, представлява „прозорец на възможност за преговори“.

READ  Патриоти срещу Беърс Резултат: Джъстин Фийлдс разваля завръщането на Бейли Чапе в състава, Чикаго „MNF“ се разстройва

„Военната победа вероятно е в истинския смисъл на думата непостижима с военни средства, така че трябва да се обърнете към други средства“, добави той.

Но последните победи на Украйна включват Харков на североизток през септември и сега Герсон Югът не е в настроение да преговаря за напускане на Киев. Украински официални лица казват, че вярват, че могат да постигнат пълна военна победа над Русия на бойното поле, а Зеленски е поставил предварителни условия за преговорите, включително пълно оттегляне на Русия от украинска територия и обещание за плащане на репарации – условия, които Русия никога не е приемала.

Мили каза, че САЩ ще продължат да подкрепят Украйна, докато нейните искания не бъдат изпълнени. „САЩ ще продължат да подкрепят Украйна и нейната борба за независимост“, каза той. „Ако преговорите се случат, чудесно. Ако не се случат, те ще продължат да се борят през пролетта.

Какво да знаем за изтеглянето на Русия от Херсон

Кремъл също сигнализира Отворен за разговорНо нейните собствени предварителни условия са в противоречие с тези на Украйна: тогава Русия незаконно анексира четири територии на Украйна, каза Путин „Единственият път към мир“ е Украйна и Западът да признаят, че хората от Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие „винаги са били наши граждани“.

Въпреки огромните си различия, Мили каза, че и двете страни искат да прекратят битката.

„Ако мирът е постижим, сграбчете го“, каза той казах. — Ти открадна момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.