1 година „Срещи с православието“ по Радио Зорана и онлайн

Предаването “Срещи с православието” по радио “Зорана” навърши 1 г. в ефира, съобщават от Св. синод. Автор и водещ е протойерей Методий Корчев от столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ с благословението на патриарх Неофит и съдействието на собственика на медията д-р Кирил Илиев. Излъчва се всяка събота от 18 ч с повторение от 10 ч в неделя.

“Срещи с православието” е мисия, а не само уплътняване на ефирно време. Има катехизаторски момент. Освен в ефира, запис от предаването се качва в ютюб, както и на фейсбук страницата. Може да се слуша и през сайта на живо”, казва отец Методий пред “24 часа”, който освен разговори с гости в студиото отговаря и на слушателски въпроси за вярата.

Слушай онлайн от YouTube.

Следващото издание продължава темата с цикъл от проповеди за сътворението на света по Шестоднева на св. Василий Велики и тълкуването на Символа на вярата.

„В тълкуването на шестоднева стигнахме до сътворяването на небесните тела. Темата ще е за астрологията и зодиите и как православните християни трябва да се отнасят към звездите. Защото не е правилно да ги възприемаме като нещо, което определя човешките съдби. Те са по-скоро мерило на време, календар, останалото е заблуда“, казва отец Методий.

Инфо: Вестник 24 часа
На снимката в дясно: водещият

Коментари (0)

Публикувано в на 26 ноември 2017 г.