1 година bTV Action – успешният наследник на PRO.BG! с онлайн видео и снимки

1 година bTV Action – успешният наследник на PRO.BG!

bTV Action празнува първия си рожден ден на 22 януари

На 22 януари единственият нишов канал в България, който предлага най-широк спектър от вълнуващи екшън жанрове, най-добрите световни филмови заглавия и най-силния европейски футболен турнир, навършва една година.

Под девиза „Повече от емоция” bTV Action затвърждава позицията си на динамичен и модерен телевизионен канал, насочен към младата градска аудитория с високи изисквания към телевизионното съдържание.

Това е каналът на активните, динамични хора, които обичат адреналина. Канал със силни емоции, който предлага ексклузивни актуални предавания, много качествен футбол, световни кино продукции, документални филми и сериали.

bTV Action има правото на първи избор за мачовете от UEFA Шампионска Лига, предава мачовете от Лига Европа, Карлинг Къп и Волейболната шампионска лига. Това е и единственият нишов канал, който излъчва локални криминални и актуални предавания.

През 2011 година bTV Action постигна много добра разпознаваемост на филмовото съдържание, разследващите журналистика в лицето на  „Хрътките” и „Код:  Криминално”, както и спортните програми на канала сред масовата аудитория. На висока оценка, над 5 пункта по скалата от 2 до 6, се радват публицистичните предавания „Хрътките” и „Код:  Криминално”, а зрителските оценки показват и постигнат баланс между трите основни жанра на канала: филми, разследваща журналистика и спорт.

От всички излъчвани мачове по български телевизии за 2011 година bTV Action е кабелният канал с най-много на брой мачове в топ 20 – цели 35%. През април 2011 г. срещите от Шампионска лига са най-гледаните мачове в ефира не само на bTV Action, но и спрямо всички национални ефирни телевизии освен bTV, сочат пийпълметричните данни за месец април. bTV Action e единственият кабелен канал, който влиза в топ 50 на най-гледаните програми през април с две срещи от УЕФА Шампионска лига. В началото на май срещите реванши от полуфиналната фаза на турнира отбелязват по-добри резултати от всички национални телевизии, освен bTV и така в слота на излъчване на мачовете bTV Action e втора по гледаемост.

През май 2011 г. телевизията подари на своите зрители – футболни фенове ВИП билети за Финала на УЕФА Шампионска лига, а в разгара на лятото bTV Action забавлява туристите на българското Черноморие с екстремното си лятно волейболно турне bTV Action Summer Tour 2011.

В рамките на четири месеца репортерите на „Хрътките” по bTV Action получиха четири медийни награди.  Десислава Ризова спечели награда на 11-ия медиен фестивал „Българската Европа” в Русе, Ивайло Везенков взе приз от Центъра за развитие на медиите „Смели репортери”, а Теодора Трифонова беше отличена и на двете церемонии. Публицистичното предаване „Код: Криминално” взе голямата награда в конкурса в памет на ирландската журналистка Вероника Герин: „Сърце и слово срещу наркотиците” и беше отличено за  „ярко явление” в разследващата журналистика на 11-ия медиен фестивал „Българската Европа” в Русе.

През изминалата година редица блокбъстъри вдигнаха адреналина на зрителите на bTV Action – „Матрицата: Презареждане”, „Матрицата: Революции”, „Троя”, „Аз, роботът”, двете части на „Х-Meн”, „Гепи”, поредицата „Умирай трудно” и др. Филмовите вечери с едни от най-добрите заглавия за всички времена се наложиха като алтернатива за зрителите в късния праймтайм.

bTV Action ще предложи атрактивни заглавия и през следващите месеци. Сред филмите, които ще приковат любителите на екшъна и адреналина пред екрана, са „Тънка червена линия”, двете части на  „Мъже в черно” и „Блейд”, поредицата „Смъртоносно оръжие” и др.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 януари 2012 г.