януари. Група 6 може да започне да споделя преписи с Министерството на правосъдието през юли

ВАШИНГТОН – Комисията на Камарата на представителите, разследваща атаката от 6 януари, може да започне да споделя някои стенограми от интервюта на свидетели с федералните прокурори в началото на следващия месец.

Тимъти Дж., бивш федерален прокурор и водещ следовател в състава на Съдебната служба и Камарата. Преговорите между Хефи се засилиха през последните дни, тъй като и двете страни се борят за времето и съдържанието на материала, който трябва да бъде заменен. Въпреки че мнозина са запознати с дискурса, те нямат правомощията да обсъждат въпроса публично.

Прокурорите по-рано казаха, че съставът Планирано е да бъде оповестено публично Документи поискани през септември.

„Комисията за подбор е ангажирана в процес на сътрудничество, за да отговори на нуждите на съдебната власт“, ​​каза Тим Мълуей, говорител на комисията. „Не искаме да разкриваме подробности за това. Вярваме, че отчетността е важна и няма да бъде пречка за ведомствени съдебни спорове.

Съдебни служители и прокурорът на САЩ за окръг Колумбия Матю М. Най-добрите следователи, включително Грейвс, са все по-нетърпеливи да получат стенограми, които смятат за основни източници на информация, необходима за насочване на собствените си интервюта с бившия президент Доналд Тръмп. Дж. Според съюзниците на Тръмп, запознати с преговорите.

Изпрати съдебната комисия Писмо от две страници В сряда Групата обвинява Отказът да се споделят стенограми от интервюта с прокурори пречи на федерално наказателно разследване на атаката.

В писмото служителите на отдела предполагат, че спирането на стенограмите ще затрудни адвокатите да измерват достоверността на свидетелите, разговаряли с състава, и да се явят тайно пред по-голям арбитражен съд.

„Неуспехът на избраната комисия да предостави достъп до тези преписи на отдела усложнява способността на отдела да разследва и преследва лицата, замесени в атаката на Капитолия на 6 януари“, пишат съдебни служители в писмото. Публикувано при подаване в съда.

Представителят Бени Томпсън, демократ от Мисисипи и председател на комисията, каза пред репортери в четвъртък, че комисията на Камарата на представителите е в средата на своята работа и иска да завърши разследването си, преди да прехвърли твърде много доказателства на отдела.

„Няма да спрем това, което правим, за да споделим със съдебната власт информацията, която получихме досега“, каза той. — Трябва да си свършим работата.

Групата „ще си сътрудничи с тях, но групата има собствен график“, каза той. – каза Томпсън. По-рано той предложи някои преписи да бъдат предоставени на отдела при поискване.

Демократите в комисията бяха смаяни от противоречивия тон на писмото на съдебната власт и вярваха, че преговорите са преминали гладко след някои първоначални публични престрелки, казва човек, запознат с дискусиите.

Законодателите в борда и служителите, отговорни за провеждането на стотиците интервюта, г-н. Тръмп и съюзниците му казват, че в момента работят за изясняване на възможен публичен случай, който е провокирал въстанието. Те започват публичните си изслушвания по-късно този месец.

Има и други, по-важни въпроси. Помощниците на комисията все още разпитват свидетели и се надяват, че по-задълбочените разследвания ще накарат повече хора да излязат, и се притесняват, че някои няма да са склонни да свидетелстват, ако знаят, че техните показания скоро ще бъдат споделени с прокурорите.

READ  „The Pro Bowl Games“ заменя NFL Pro Bowl със седмични състезания по умения, флаг футболна игра

А логистичните предизвикателства са плашещи: екипът проведе повече от 1000 интервюта, стотици от които бяха преписани, и трябваше да отклони работата на вече изтощен и преувеличен персонал, за да отговори на исканията на съдебната власт. Поради големината на интервютата – които често се достигат до десетки на седмица – понякога на екипа са били необходими месеци, за да изготви препис от свидетел и да прегледа лично неговия адвокат.

Освен това някои членове на екипа са разочаровани, че съдебната власт отказва да сподели информацията и интервютата, поискани от комисията.

Писмото дойде в сряда след служители на отдела два месеца по-късно Изпратиха първата си писмена молба За преписи. На 20 април помощник-главният прокурор по наказателно отделение г. Грейвс и Кенет А. Полит-младши пише до комисията, че някои стенограми „може да съдържат информация за наказателното разследване, което провеждаме“.

В писмото не се посочва броят на преписите, поискани от отдела, нито дали конкретни интервюта представляват особен интерес. Искането му беше широко и екипът „трябва да ни предостави преписи от тези интервюта и допълнителни интервюта, които ще проведете в бъдеще“.

Комисията няма правомощия да повдига наказателни обвинения срещу всеки, замесен в бурята на Капитолия. Членовете на комисията казаха, че съдебната власт трябва да направи повече Направете хората отговорни За ролята им в атаката.

От отдела Обширно разследване Още хора са арестувани досега при безредиците 840 души. Лидерите на двете най-важни крайнодесни групи в страната The Горди момчета И този Залог пазителиТой е обвинен в държавна измяна.

Г-н. Прокурорите също така разследват дали законите са били нарушени през седмиците преди атаката, тъй като съюзниците на Тръмп се опитваха да го задържат на власт, като взеха предвид далечни правни аргументи и конспиративните теории за измама на гласоподавателите. Има адвокати Sabone направи информация Свързани с някои от адвокатите, които са работили по тези усилия.

READ  Акциите се търгуват нагоре след отрицателно начало на седмицата

Алън Файър Допринесъл доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.