Юридическият екип завежда колективен иск от името на групата за застъпничество и заселниците отлитат към Martha’s Vineyard.

Делото е заведено срещу ДеСантис, министъра на транспорта на Флорида Джаред Пердю, щата Флорида и държавния департамент по транспорта, според съобщението и делото. В делото се твърди отчасти, че ответниците са измамили уязвими имигранти, за да представят политически мотив за наемането на два самолета, превозващи имигранти от Тексас до Мартас Винярд.

„Никой човек не трябва да бъде използван като политическа пионка в най-поляризирания национален дебат за имиграцията“, каза Иван Еспиноза-Мадригал, изпълнителен директор на Lawyers for Civil Rights.

Една жена събра няколко десетки мигранти, за да „подпишат документ за получаване на карта за подарък от McDonald’s за 10 долара“, каза той, добавяйки, че „тя не обясни какво пише в документа и той не беше напълно преведен на испански: целият параграф за отговорността и транспортът не е преведен и че пътуването ще бъде от Тексас до Масачузетс.“ Референтният език също не е преведен.“

На един от ищците по делото, според съдебните документи, неидентифицирани лица са казали, „когато се е срещнал за първи път, че напускането на Тексас ще му осигури постоянно жилище, стабилна работа и ще му помогне с имиграционния процес“.

Оскар Чакон, изпълнителен директор на Allianz Americas, нарече полетите на DeSantis до Martha’s Vineyard „морално отвратителни“. Alianza Americas е мрежа от ръководени от имигранти организации, които подкрепят имигранти в Съединените щати.

„Ето защо ние предприехме действия, за да оспорим законно това, което считаме за морално осъдително, но това, което вярваме, че е незаконно“, каза Саконе в изявление. „Искаме да направим всичко възможно, за да предотвратим повече злоупотреби срещу новопристигнали имигранти, особено търсещи убежище и техните близки в родните им страни, които заслужават признание за подкрепата, защитата и невероятния принос, който дават за Америка.“

READ  Центристите на президента Макрон запазват мнозинство: Прогнози | Изборни новини

В отговор на съдебния иск офисът на DeSantis повтори казаното по-рано: транспортирането на имигранти от Тексас до Martha’s Vineyard „е извършено на доброволна основа“.

„Имигрантите бяха бездомни, гладни и изоставени – тези активисти не се интересуваха от тях по това време. Програмата на Флорида им даде нов старт в убежище и тези хора искаха да се възползват от чартърни полети до Масачузетс“, докладът казах. Според

Офисът на DeSantis пусна копие от техния формуляр „Официално съгласие за транспорт“, който включва редактиран подпис на някой, когото смятат, че е имигрантът, който се е съгласил да ги откара със самолет до Martha’s Vineyard.

Тексаски шериф започва разследване на инцидента в Мартас Винярд

Шерифът на окръг Бексар, Тексас, Хавиер Салазар каза пред репортери в понеделник вечерта, че неговата агенция ще започне разследване на транспортирането на 48 венецуелски имигранти от щата до Мартас Винярд.

Салазар, демократ, каза в понеделник, че според него е било платено на венецуелски имигрант миналата сряда да наеме 50 имигранти от ресурсен център в Сан Антонио, седалище на окръг Бексар. Като такъв Салазар каза, че вярва, че законите са били нарушени не само на местно ниво, но и на федерално ниво.

Емигрантите са транспортирани до Флорида и след това до Мартас Винярд под „фалшиви претексти“.

Защитниците на имигрантите в Martha's Vineyard правят „фалшиви претенции“

Шерифът каза, че са били „отведени в Мартас Винярд за фотосесия и са блокирани“. Той вярва, че мигрантите са били „експлоатирани и подмамени“ да предприемат пътуването за политическо представяне. Шерифът разговаря с адвокат, представляващ някои от имигрантите за първите сведения за случилото се, каза Салазар пред репортери.

READ  Сиксъри, хвърлени от Раптърс за победата 131-111 в мач 1

Той каза, че обвиненията, които е чул досега, са „отвратителни и нарушават човешките права“. Салазар каза, че вярва, че трябва да има отговорност за случилото се.

ДеСантис, който прие заслугата за организирането на полета на мигрантите, каза пред Fox News в понеделник вечерта, че мигрантите не са били подведени.

„Всички те подписаха формуляри за съгласие, за да отидат, а след това продавачът, който прави това за Флорида, им даде пакет с карта на Martha’s Vineyard, която имаше номера за различни услуги на Martha’s Vineyard“, каза ДеСантис.

„Всичко е зад гърба ни“ 1700 деца мигранти печелят доверие в най-голямата училищна система в страната

„Като се има предвид къде бяха, защо не искаха да отидат? Бяха в толкова лошо състояние, трябваше да бъдат почистени, всичко, да се отнасят добре“, каза той.

Министерството на транспорта на Флорида плати 1,565 милиона долара на базираната в Дестин авиокомпания Verdol Systems като част от държавна програма за преместване на имигранти, според архивите на държавния бюджет.

Бюджетните записи показват, че 615 000 долара са изплатени на 8 септември, а 950 000 долара са изплатени от държавата на 16 септември.

Бюджетните записи не уточняват какъв вид „договорени услуги“ са предоставени на отдела Verdol и не е ясно дали двете плащания са били за два полета до Martha’s Vineyard, които са били обслужвани от отделна компания за частни самолети, наречена Ultimate Jet Charters в Охайо .

Делауеър се подготвя за потенциален приток на имигранти

Докладите и плановете на полета показват, че е бил нает самолет, за да откара мигрантите до Мартас Винярд. Да доведе група имигранти в Делауеъркоето накара държавни служители и доброволци да се подготвят във вторник.

Продукциите идват, след като сайтовете за проследяване на полети през нощта показаха полетен план, подаден до Федералната авиационна администрация и Комисията за търговско планиране, включващ един от чартърните самолети Ultimate Jet, използвани при полетите на Martha’s Vineyard и подобни на самолета. Сайтовете изброяват маршрут от Кели Фийлд в Сан Антонио с кратка спирка в Крествю, Флорида, и до Джорджтаун, Делауеър.

Делауеър се подготвя за възможно пристигане на мигранти след доклад за планиран полет от Тексас

Шериф Салазар в Тексас каза в сряда, че му е казано да очаква друг полет във вторник, но плановете са променени.

READ  Алекс Джоунс е предупреден от съдия, тъй като процесът за клевета срещу Санди Хук излиза извън релсите

„Получихме известие тази сутрин, че самолет ще пристигне в Сан Антонио и ще замине за Делауеър с пълен самолет с мигранти“, каза той пред Алисин Камерота от CNN във вторник. „Доколкото разбрах, в последния момент получихме съобщение, че полетът е закъснял.“

Салазар каза, че не е посочена причина за закъснението на полета.

Джил Фредъл, говорител на Министерството на здравеопазването и човешките услуги в Делауеър, каза на пресконференция във вторник, че няма съобщения за пристигащи имигранти към този момент. Той каза, че кабинетът на губернатора не е получил никаква информация от Флорида или Тексас, но отбеляза, че щатът взема мерки за всеки случай.

Кабинетът на губернатора Джон Карни също е разбрал за докладите и служителите работят по подготовката в случай, че имигрантите пристигнат без предупреждение, каза Емили Дейвид Хершман, говорител на губернатора.

„Координираме се с федералните власти и сме готови да приемем тези семейства по организиран начин, докато продължават да търсят убежище“, каза той.

Carolyn Sung, Ray Sanchez, Amy Simonson, Paul P. Murphy, Priscilla Alvarez, Steve Contorno, Manu Raju и Kevin Liptak допринесоха за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.