Цените на газа в САЩ падат под 4 долара за галон, казва AAA

Цените на газа в Съединените щати паднаха под 4 долара за галон в четвъртък, отстъпвайки до най-ниското си ниво от март, знак за облекчение и политически стимул за американците, борещи се с исторически високата инфлация. Президент БайдънТой беше под натиск да направи повече, за да запази цените ниски.

Средната национална цена на галон обикновен бензин сега е $3,99, Според AAA. Това все още е по-високо от преди година, но все още под пика Почти $5,02 в средата на юни. Средната цена е спаднала за 58 последователни дни.

Разходите за енергия се вписват в по-широки измервания на инфлацията, така че спадът е добра новина за политиците, които се борят да овладеят растящите цени. След като прекара последните седмици, Mr. Това е добре дошло развитие за Байдън Очаква се цените на бензина да паднат, въпреки че обещава да направи повече за намаляване на разходите. Г-н. Байдън критикува петролните компании рекордни печалбиИ тази година пусна доста Нефтени запаси на страната В опит да се намали ценовият натиск.

„Ще продължа да правя каквото мога, за да намаля цената на бензина на помпата“, каза той Обяснение Миналия месец.

За потребителите идва отдих, когато цените на газа падат Разклатена икономика, Бърза инфлация и други опасения. „Имаме нови болести и инфлация и хората очакват рецесия“, каза Гинди Контрерас, студентка и работеща на непълен работен ден в Лос Анджелис. „Ако не трябваше да се тревожа, че резервоарът ми за газ е 70 долара, това би било огромно облекчение.“

г-жа Контрерас зарежда своята Mazda 3 от 2008 г. до половината в резултат на високите цени, които й струват 25 до 30 долара всяко посещение на бензиностанцията, и има възможности да пътува с приятели. Тези дни г-жа Контрерас обикновено получава бензин два пъти седмично, като кара 15 мили всяка седмица до и от работа и кара допълнително 10 до 50 мили на седмица в зависимост от плановете си.

READ  Украински товарен самолет се разби в Северна Гърция, екипажът загина

Маски средна цена за страната Широки регионални вариации. Говорителят на AAA Девин Гладън каза, че цените варират в зависимост от състоянието на местните икономики, рафинериите и близостта до държавните граници.

Например в Калифорния, където разпоредбите за контрол на замърсяването направиха шофирането по-скъпо, средната цена на бензина в щата сега е 5,38 долара за галон, като някои окръзи записват средна стойност над 6 долара. В Джорджия, която има по-ниски данъци върху газа и е по-близо до рафинериите, средната цена на галон газ за цялата страна е около 3,55 долара.

Но най-общо казано, общият спад в цените на газа отразява няколко фактора: Слабо търсене, защото по-високите разходи възпират някои; Шофьори извън пътя; Рязък спад на световните цени на петрола през последните месеци; И няколко държави са удържали данъци върху бензина. В четвъртък групата страни производителки на петрол, известна като ОПЕК Редактирано по-долу Неговата прогноза за търсенето на петрол през тази година.

Независимо от причините, по-ниските цени са добре дошла промяна за шофьорите, за които добавената цена – често $10 до $15 допълнително на резервоар газ – се превърна в още едно препятствие, докато се опитват да върнат живота си към нормалното на фона на пандемията от коронавирус. го прави по-лесно.

„Гледайки тези високи цени на бензиностанциите, намаляването на достъпността става много реално“, каза Бет Ан Бовино, главен икономист на S&P Global за САЩ. „Така че в този смисъл това определено е положителен знак за всички, които се борят.“

Тази възглавница – парите, които не са похарчени за бензин, които могат да отидат другаде – се простира и върху бизнеса, особено след като цените на дизеловото гориво падат. Например дизелът, който се използва за гориво на селскостопанско оборудване, строителни машини и камиони за дълги разстояния, падна спрямо рекорда от юни, макар и с по-бавно темпо от цените на бензина.

READ  Азиатските пазари се покачват, акциите на Южна Корея се повишават преди доклада за CPI в САЩ

Спадът в цените на газа е добра новина за икономиката, тъй като предприятията са изправени пред по-малък натиск да прехвърлят енергийните разходи на клиентите си – което допълнително увеличава проблема с инфлацията в страната.

Инфлацията на потребителските цени се понижи до 8,5 процента през юли, което е спад от 9,1 процента през юни, съобщи правителството тази седмица. Ако това продължи, забавянето на инфлацията ще позволи на Федералния резерв да облекчи кампанията си за повишаване на лихвените проценти.

Дори виждайки спада на цената, някои се чудят дали това не е временна промяна.

„Не съм готова отново да се повиши малко и тогава ще се боря да напълня резервоара си“, каза Кристина Белиард, 27-годишна модна влиятелна личност от Бриджпорт, Кан.

Г-жа Белиард си купи Jeep Wrangler миналата година, но сега съжалява за покупката, тъй като автомобилът не е толкова икономичен като Toyota Camry, която тя е карала преди. Поради работа понякога й се налага да пътува до места за своите акаунти в TikTok и Instagram, сайтове, рекламиращи марки, и да посещава събития в Ню Йорк, на 60 мили от дома й.

Кънектикът е един от щатите, които спряха данъците върху бензина до ноември. А г-жа Белиард, която харчеше между 95 и 100 долара на седмица, за да зарежда джипа си, сега плаща от 74 до 80 долара. Все пак е уморена от високия скок.

„Опитвам се да разбера колко дълго ще продължи това?“ тя каза.

Труден въпрос за отговор. Повече от половината Цена на бензина на помпата Глобалните цени на петрола се определят от и са нестабилни и подчинени на безброй сили, много от които са трудни за прогнозиране.

READ  Berkshire Hathaway съобщава, че възвръщаемостта намалява, дължаща се на загуби от инвестиции

Цените на петрола паднаха до най-ниското си ниво от началото на войната в Украйна през февруари, отразявайки нарастващите опасения, че глобалната рецесия оказва влияние върху търсенето на суров петрол. Има много причини, поради които цените могат да се покачат отново: тенденцията на война може допълнително да ограничи световните доставки на петрол, възгледите на енергийните инвеститори за икономиката може да се променят или Ураган по-късно тази година Рафинериите и тръбопроводите по крайбрежието на Персийския залив могат да бъдат повредени, прекъсвайки доставките.

Засега обаче постоянният спад предлага известно облекчение на американците, притеснени за финансите си, тъй като икономиката се забавя.

„Ако цените на бензина останат на или близо до нивото, на което са били, това ще бъде огромна възглавница за семействата“, каза г-жа Бовино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.