Цена на биткойн: Целзий спира да търгува, Счетоводството спира някакво теглене

Вените са все още зелени след двете най-големи вени в света Криптовалута Платформите ограничиха активността в понеделник Спад на пазара Продължава бързо.

Мрежата Celsius, която има 1,7 милиона клиенти, заяви, че „високите пазарни условия“ ще принудят всички тегления на пари в брой, крипто преводи и транзакции между акаунти да бъдат спрени.

„Ние предприемаме тази необходима стъпка в полза на цялата ни общност и да стабилизираме паричния поток и операциите, като в същото време предприемаме стъпки за защита и защита на активите“, каза компанията в публикация в блога.

Базираната в Обединеното кралство компания има активи за около 3,7 милиарда долара, според уебсайта й. Плаща лихва върху депозити в криптовалута, И заеми към тях за погасяване.

„Прекратяването на Целзий вчера даде допълнителен отрицателен импулс“, каза Джефри Хейли, старши пазарен анализатор в Азиатско-Тихоокеанския регион, Оанда. „Психологически мога само да предполагам, че следващото голямо ниво за биткойн ще бъде 20 000 долара.“

Пазарът на криптовалути се обърна Чук През последните месеци неговият епидемичен бум се промени. Големите централни банки в света повишиха лихвените проценти, за да ги контролират Спирална инфлацияТърговците се втурнаха Натискайте рискови инвестицииВключително техните нестабилни крипто активи.
Биткойн, най-ценната криптовалута в света, падна с близо 8% до 23 000 долара във вторник. Той загуби около 25% от стойността си от петък – спад от 67% Роза през цялото време През ноември миналата година по данни на Coinbase са изтъргувани около 69 000 долара.

Етерът, втората най-ценна цифрова валута, падна с 4%, което доведе до загубата си до около 32% от петък. Той е загубил 75% от стойността си от ноември.

READ  Ето транзакциите, които поддържат LUNA Airdrop

Finance, най-голямата борса за криптовалути в света, спря да се изтегля от своята биткойн мрежа за няколко часа в понеделник. Компанията каза, че някои транзакции са „в проблеми“ и причиняват неуспехи.

„Счетоводният комитет работи върху дългосрочно решение за ускоряване на висящите транзакции в мрежата на Bitcoin (BTC) и за предотвратяване на подобни ситуации в бъдеще“, се казва в изявление.

Така наречените „основни монети“ – криптовалути, обвързани със стойността на по-традиционните активи – също постигнаха успех. Tether, популярна основна монета, разби залога си спрямо щатския долар през май, пробивайки мнението, че ще действа като хеджиране срещу волатилността.

TerroyST, рискова алгоритмична основна монета, използва сложен индекс, за да изчисли стойността си спрямо щатския долар, който падна през същия месец, унищожавайки спестяванията на хиляди инвеститори. Според данни на CoinMarketCap валутата е била оценена на повече от 18 милиарда долара в началото на май.

Celsius Network не казва кога ще позволи на клиентите да теглят депозитите си, нито казва, че ще „отнеме време“.

Междувременно правителствата следят отблизо спада на спада на криптовалутите и може да предприемат стъпки за защита на инвеститорите.

„Има много рискове, свързани с криптовалутите“, каза министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън пред Сената миналия месец. Той каза, че неговият отдел все още не е публикувал доклад за това.

Джулия Хоровиц допринесе за доклада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.