Целта предупреждава за висок марж натиск, тъй като излишното тегло на товара е голямо

7 юни (Ройтерс) – Target Corp. (TGT.N) Във вторник тя намали прогнозата си за тримесечния марж на печалба преди няколко седмици и заяви, че ще предложи по-дълбока отстъпка за изчистване на инвентара, тъй като това ще повлияе на търсенето с висока инфлация от десетилетия.

Изненадващата корекция на прогнозите доведе до спад на акциите на Target с близо 7% в началото на търговията и натежа върху сектора на търговията на дребно и по-широките пазари.

Търговецът на дребно заяви, че ще намали цените през второто тримесечие, ще анулира поръчки с доставчици, ще укрепи части от веригата си за доставки и ще даде приоритет на продукти като храни и стоки от първа необходимост.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Нарастващата инфлация принуждава потребителите да променят навиците си за пазаруване, принуждавайки ги да предлагат повече отстъпки, без да хванат твърде много търговци на дребно.

Target в партньорство с Walmart (WMT.N), което регистрира много по-рязък от очаквания спад на тримесечните печалби през май, предизвика ударни вълни в търговията на дребно. Прочетете още

По това време Target каза, че инвентарът му е нараснал с 43%, а търсенето на предпочитани артикули с висок марж, като кухненски уреди и телевизори, е намаляло в сравнение с предходната година.

Количка за пазаруване е намерена на 14 ноември 2017 г. в магазин Target в Бруклин, Ню Йорк. REUTERS / Брендън Макдермид

„Целта е търговец на дребно, който се отличава с управлението на предизвикателствата, свързани с инвентара, но сега потребителите… ако спрат да правят пауза, за да видят къде харчат, една полза може отново да захапе в даден момент“, каза Джесика Рамирез, анализатор на Jane Haley & Associates.

READ  Хавиер Олив, новият главен оперативен директор на Meta, си изкарва хляба в глобалното развитие

Стратегията на Target да поддържа повечето от своите продукти достъпни в сравнение с конкурентите си се оказва скъпа, като сега компанията твърди, че повишава цените на някои продукти, за да компенсира необичайно високите разходи за транспорт и гориво.

Графика на Ройтерс

Сега компанията очаква оперативният лимит за второто тримесечие да бъде около 2% в сравнение с предишната си оценка от 5,3%. Очаква се марж от 6% през втората половина на годината.

Въпреки това Target запази целите си за продажби за годината, което накара някои анализатори от Wall Street да предположат, че агресивните мерки на компанията могат да й помогнат да оглави списъка по-късно през годината.

„Въпреки че това е болезнен период за целта, приемането на тяхното лекарство (отново) през Q1 и Q2 създава по-добра втора половина с по-чисти резерви… (и) задава по-добра втора половина за акции“, каза анализаторът на DA Davidson Майкъл Пекар.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Доклад от Айшвария Венугопал, Сюзън Матю и Удай Сампат в Бангалор; Редактиране от Анил де Силва

Нашите стандарти: Принципи на доверието на Thomson Reuters.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.