Целевите приходи са пропуснати след победата на Walmart, но и двамата се придържат към насоките

цел (TGT) пропусна прегледи на печалбите, но изпълни очакванията за печалби ден по-късно в сряда Walmart (WMT) победи ниските прогнози за приходи и продажби. Но и двете фирми за отстъпки потвърдиха насоките за втората половина на годината, след като намалиха предишните насоки. Акциите на TGT паднаха скромно в сряда сутринта след солидна печалба във вторник.
хЦелеви приходи

Оценки: Уолстрийт прогнозира целева печалба от 79 цента на акция при продажби от 26 милиарда долара. Продажбите в същия магазин са нараснали с около 3%.

Резултати: Целта е 39 цента на акция, спад от 89% спрямо предходната година. Той отчете 3% ръст на приходите през второто тримесечие до 26 милиарда долара. Продажбите в същия магазин са нараснали с 2,6% през второто тримесечие, а маржът на оперативните приходи е 1,2%.

Target повиши насоките си за приходите за цялата година в ниските до средните едноцифрени числа. Той очаква процент на оперативен марж от 6% през втората половина на 2022 г.

„Много съм доволен от основното представяне на нашия бизнес, който продължава да расте в трафика и продажбите, като същевременно осигурява широкообхватни печалби от дялови дялове в много предизвикателна среда“, каза главният изпълнителен директор Брайън Корнел в съобщение за новините.

До началото на юни целта беше там Той понижи насоките си за второто тримесечие. Базираната в Минеаполис компания намали прогнозата си за оперативния марж за второто тримесечие на 2% от 5,3%.

Компанията също така обяви планове за повишаване на цените, за да се справи с „необичайно високите разходи за транспорт и гориво“. Освен това Target също обяви намерението си да премахне излишните запаси и да анулира поръчки до края на второто тримесечие.

READ  Украйна призовава света да "покаже сила" след обстрела близо до атомната централа

Намаляването на ненужния инвентар се отрази върху целевата печалба на акция и маржовете на печалба.

„Въпреки че тези инвентаризационни действия ще окажат значителен натиск върху краткосрочната ни рентабилност, ние вярваме, че това е правилното дългосрочно решение в подкрепа на нашите гости, нашия екип и нашия бизнес“, каза Корнел в сряда.

След това Target взе решенията Пропуснати прогнози за приходите, намали насоките за печалбите и публикува големи запаси от непродадени стоки през първото тримесечие. Тези резултати изпратиха акциите на Target до най-ниското им ниво от септември 2020 г.

Целевите дялове паднаха с 23% преди сряда Пазарна търговия. Акциите се повишиха с 3,9% до 180,15 във вторник. Акциите на TGT се свиха над 10-седмичната подкрепа, но все още са малко далеч от 50-дневната линия.

Печалби на Walmart

Оценки: Анализаторите прогнозират печалбите на Walmart да паднат с 9% до $1,62 на акция. Анализаторите целеха приходи от 150,9 милиарда долара, което е ръст от 7%.

Резултати: Walmart спечели $1,77 на акция спрямо $1,78 преди година. Приходите са нараснали с 8,4% до 152,9 милиарда долара. Голяма част от тази печалба от продажби отразява по-високите цени, които са в отговор на нарастващите разходи.

Walmart отчете слаби фискални резултати за първото тримесечие и насоки на 17 май, след което последва друго предупреждение на 26 юли.

Тъй като засегнатите от инфлацията купувачи се насочват към по-евтини основни продукти и харчат по свое усмотрение, гигантът в търговията на дребно намира скъпи артикули като телевизори за излишни.

Във вторник Walmart сигнализира, че се справя с инвентара си.

„Действията, които предприехме, за да подобрим нивата на запасите в САЩ, заедно с по-високия микс от продажби в магазините за хранителни стоки, оказват натиск върху маржовете на печалбата за второто тримесечие и нашите перспективи за годината“, каза изпълнителният директор Дъг МакМилън в изявление.

READ  Жената, която нападна чернокож тийнейджър, я обвини фалшиво в кражба на телефона й и се призна за виновна, че ненавижда обвинението.

Walmart отмени поръчки за милиарди долари, за да помогне за привеждане в съответствие на нивата на запасите с очакваното търсене, казаха ръководители на анализатори във вторник. Walmart каза, че „клиенти със среден до висок доход“ се стичат в магазините му, тъй като по-малкото артикули и по-високите цени са довели до по-големи приходи.

Outlook: Гигантът за търговия на дребно Dow Jones Walmart US очаква продажбите в същите магазини да нараснат с 3% без горивото през втората половина на годината или с 4% за цялата година. Въз основа на текущите обменни курсове, компанията прогнозира, че ще очаква около 2,1 милиарда долара през втората половина на 2022 г.

Коригираният за цялата година EPS на Walmart намалява с 9%-11%. През юли дискаунт гигантът намали прогнозите, прогнозирайки спад на EPS от 11%-13%. Анализаторите прогнозираха печалба за цялата година от $5,69 на акция, спад от 11,9%.

През Q3 Walmart очаква ръст на нетните продажби от около 5% с 9%-11% спад в коригирания EPS.


Walmart купува ли или продава сега?


Акциите на Walmart поскъпнаха с 5,1% до 139,39 по-рано в сряда. Според анализа на MarketSmith акциите са над 50-дневната си линия и работят към 200-дневната пълзяща средна.

Има 69 в наличност Съвместна оценка През 99г. Той има рейтинг на относителна сила от 74, изключителен IBD Stock Checkout Мярка за движение на цената на акциите с резултат от 1 до 99. Рейтингът показва как се представя една акция през последните 52 седмици спрямо всички останали акции в базата данни на IBD. Оценката на EPS на акциите е 64.

По-високи приходи от търговия на дребно

Печалбите на Walmart и Target бяха част от голяма седмица за акциите на дребно. Евтин експерт TJX (TJX) пропуснати печалби рано в сряда Розови магазини (Печено) този уикенд.

READ  Байдън: Г-7 ще забрани вноса на руско злато, за да окаже натиск върху Путин заради Украйна

Мечката Dow Jones на Walmart Home Depot (HD) Първи Q2 изгледи Откриването във вторник, заедно с конкурентна верига за подобряване на дома Lovin (ниско) отчете смесени резултати.

Нивото на инфлация се понижи до 8,5% през юли от 9,1% през юни. Спадът до голяма степен се дължи на по-ниските цени на газа, но федералните данни показват, че цените на храните и другите стоки все още се покачват.

Най-добра покупка (BBY), Доларово дърво (DLTR) и Доларов генерал (DG) бяха сред другите акции на дребно, които паднаха след предупреждение от Walmart в края на юли.

Target е на трето място след Walmart и Costco (цена), в Търговия на дребно — големи дискаунт вериги Индустриална група. Съвместният рейтинг на акциите е 48. Неговият рейтинг на относителна якост е 13, а рейтингът му на EPS е 82.

Следвайте Kit Norton в Twitter @kidnorton За допълнителна сигурност.

Вие също ще го направите

Какво е Can Slim? Ако искате да намерите успешни акции, добре е да знаете

Най-добрите фондове за закупуване за лидер в индустрията №1 близо до пробив с 364% растеж

Търгувайте с експерти на IBD Live

Получете предимство на фондовия пазар с IBD Digital

S&P 500 достига пауза от пет акции като точки за покупка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.