Хайде. Оз, Маккормик преброяването на гласовете продължава на първичните избори в Сената.

Заместител, когато се зареждат действията на статията

Президентът Тръмп започна да поставя под съмнение решението на републиканския Сенат на Пенсилвания между одобрения му кандидат, популярния телевизионен лекар Мехмет Оз и мениджъра на хедж фонд Дейвид Маккормик, призовавайки Оз да „обяви победа“ преди всички гласове. Преброено.

Пенсилвания, щатът, в който Тръмп спечели през 2016 г., но загуби през 2020 г., беше в центъра на необосновани твърдения, че е загубил изборите поради измама на гласоподавателите и че нещо лошо може да се случи в надпреварата на Оз в сряда.

Бившият президент обяви в своя сайт за социална мрежа Truth Social, че Оз е спечелил, въпреки че не е бил поканен на състезанието. Той се подигра на гласуването по пощата и написа: „Ето отново! В Пенсилвания не можеха да преброят гласовете по пощата. Това е голяма бъркотия. Страната ни трябва да отиде на хартиено гласуване по бюлетина в същия ден. Току що приключих във Франция, няма проблеми. Вземете Smart America! ”

Водещата на новини Либи Кейси представи най-добрите изводи от първичните избори в Пенсилвания и Северна Каролина във вторник. (Видео: Либи Кейси, Кейси Силвестър / The Washington Post)

След това той призова Оз да „обяви победа“. „Много им е трудно да изневерят на бюлетината, която „намерят““, каза Тръмп без никакви доказателства.

От сряда сутринта Оз, който получи одобрението на Тръмп през април, Бръснач играеше тънка преднина Относно Маккормик той потърси подкрепата на Тръмп и беше подкрепен от няколко съюзници на Тръмп. При преброени 95 процента от гласовете, Оз имаше 31,3 процента, а Маккормик – 31,1 процента.

Законът на Пенсилвания изисква автоматично преброяване, ако маржът за победа на кандидата е 0,5 процента или по-малко. Трябва да се преброят хиляди гласове по пощата.

READ  Предпазни мерки за малките маймуни в Чикаго 5, посъветвани по време на летните срещи да докладват за нови случаи - NBC Chicago

Победителят ще се изправи срещу лейтенант-губернатора Джон Фетерман, който спечели с убедителна победа като номиниран от Демократическата партия. Фетерман се възстановява от скорошен инсулт, който го остави извън кампанията в последните дни на първичните избори. Съпругата му Кисел Фетерман каза пред CNN в сряда сутринта, че се надява да се върне след няколко дни.

Надпреварата се разглежда като важен фронт в битката за мнозинство в Сената. Пенсиониран републикански Сенат в избирателния район на Пенсилвания. Патрик Дж. Томи държи позицията.

Ниският рейтинг на президента Байдън предизвика загриженост сред демократите относно междинните избори през ноември, особено по време на големи състезания на бойното поле. Републиканците създават големи политически сътресения за партията на власт във Вашингтон, като се стремят да съберат подкрепа от избирателите заради опасенията за нарастващата инфлация, престъпността и други проблеми.

Спорното състезание между Оз и Маккормик даде началото на третия кандидат Кати Барнет, която в последните седмици на кампанията предизвика голямо очакване сред избирателите, засегнати от техния висок избор. Барнет, който се кандидатира за привърженици на Тръмп с крайно дясна база, която възприе много от идеите на бившия президент, включително фалшивите му твърдения, че изборите през 2020 г. са фалшифицирани, бързо печелеше далечно трето място.

През 2016 г. Тръмп и Оз атакуваха зле Маккормик, описвайки бившия главен изпълнителен директор на хедж фонда и военен ветеран като „либералния републиканец от Уолстрийт“, който не е MAGA, съкратено от лозунга на кампанията на Тръмп „Направете Америка отново велика“. Майк Помпео, държавен секретар на Тръмп; Задай въпроса Двойното гражданство на Оз с Турция.

Обръщайки се към поддръжниците късно във вторник, Оз благодари на Тръмп и Шон Ханит от Fox News за помощта в кампанията му.

READ  Отново повишаването на лихвите показва риск от рецесия на BoE и 10% инфлация

„Продължавам да се облягам на това състезание в президента Тръмп, Пенсилвания… Бог да ви благослови, сър, гордея се с вас, че положихте толкова много усилия в това състезание“, каза Оз. „Искам да благодаря на Шон Ханити… той разбра точно как да направи разликата и правеше цялата кампания зад кулисите.“

Демократите в Сената бяха първи на опашката, побеждавайки Конър Ламб от Фитерман и представителя на щата Малкълм Кениата. Топ демократите не подкрепиха нито един кандидат в надпреварата, но побързаха да предложат подкрепата си, когато малко след допитванията стана ясно, че Фитерман е решаващият победител с 60 процента от гласовете.

„Демократите са обединени около Джон, той ще бъде силен кандидат, ще има тежка надпревара и ще спечели през ноември“, каза Байдън в изявление 90 минути след гласуването. „Освен това, докато чакаме резултатите от първичния изпит за GOP, едно нещо е ясно – тези кандидати не са GOP на баща ви. Те се бориха злобно срещу злонамереното, хаотично първенство… който и да излезе, ще бъде най-опасният, най-неистовият, най-агресивният, за да представлява Пенсилвания в Сената на САЩ.

Фитърман има почти 6 фута 9, обръсната глава, коза и татуировки на двете ръце. Неговите огромни качулки, къси панталони, маратонки и небрежно казано стил създадоха дълбока фен база сред гласоподавателите, разочаровани от най-новата политика.

Във всеки щат с изключение на Пенсилвания, където се проведе междинните първични избори тази година, избирателната активност е намаляла с 41 до 70 процентни пункта в сравнение с 2020 г. – която се очаква да бъде президентските първични избори през 2020 г. В Пенсилвания избирателната активност е само 17 процентни пункта, което е доказателство за високото ниво на ентусиазъм сред избирателите на демократите.

READ  Съобщения на живо: Войната на Русия в Украйна

В окръг Ланкастър, шестият по население щат в щата, резултатите от надпреварата на републиканците бяха забавени, тъй като хиляди бюлетини не можеха да бъдат прочетени. Тези бюлетини трябва да се преработят на ръка и след това да се сканират.

Има „някои гласове“, които трябва да бъдат преброени на първичните избори на републиканците, каза държавният секретар Лий Чапман, когато се появи в CNN. Въпреки че Чапман каза, че не може да предостави номер, данни от Асошиейтед прес показват, че най-малко 24 000 отсъстващи и пощенски гласове все още не са преброени. Оз води с по-малко от 2500 гласа.

Лени Бронер и Джон Вагнер допринесоха за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.