Хавиер Олив, новият главен оперативен директор на Meta, си изкарва хляба в глобалното развитие

На годишното събитие на фондация Delmex, стипендиантската програма за милиардер Карлос Слим в Мексико Сити, Мексико, Facebook Inc. Хавиер Оливан, вицепрезидент по развитие и анализи, Facebook Inc. Главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг е отстранен. Петък, 5 септември 2014 г. Зукърбърг каза, че е готов да похарчи всичко необходимо, за да разпространи достъпа до интернет по целия свят.

Сузана Гонзалес | Bloomberg | Getty Images

Шерил Сандбърг Една от най-видимите фигури в Силиконовата долина. Хавиер „JV“ Oliven, който ще бъде оперативният ръководител след Sandberg в мета собственика на Facebook, е виртуална неизвестност извън кампуса.

Сандбърг, автор на бестселъра „Облегни се: жена, работа и воля за лидерство“ през 2013 г., има 900 000 последователи в Instagram. Instagram на Оливън е уникален със 17 последователи. От сряда Олив не е публикувал публична публикация в профила си във Facebook от 2018 г.

„Искам да благодаря на всички хора по света, които използват нашите продукти за всичко, което Шерил направи за Мета“, каза Оливън. написа Във Facebook след съобщението Сандбърг и Мета съвпаднаха с публикацията на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг.

В сряда Сандбърг каза, че ще прекрати 14-годишното си управление в компанията, за да може да се съсредоточи върху филантропията. Когато Олив приема титлата главен оперативен директор, Зукърбърг каза, че няма да замести Сандбърг в организационната среда, „защото той е суперзвезда, която е определила ролята на главен оперативен директор по своя уникален начин“.

Тихата обществена личност на Оливън не отразява влиянието му в организацията. Той беше един от малкото изпълнителни директори, които докладваха на Зукърбърг, и оглави списъка с тези, които са работили за компанията за социални медии от близо 15 години. Той се присъедини към C-Suite преди пет месеца, прие титлата главен директор по развитие и също така е вицепрезидент на Cross-meta продукти и инфраструктура.

READ  DOJ се противопоставя на специалния prima facie иск

Ако Sandberg поведе пътя в създаването на рекламния бизнес на Facebook, който представлява 97% от общите приходи на мета, Olivan заслужава глобалната си експанзия. Първата му работа в компанията, от 2007 до 2011 г., е ръководител на международно развитие.

Шерил Сандбърг, главен изпълнителен директор на Facebook Inc.

Дейвид Пол Морис | Bloomberg | Getty Images

Според Meta повече от 91% от месечните потребители вече идват извън Съединените щати и Канада Резултати от първото тримесечие.

Родена в Сабинанико, малка испанска община през 1977 г., Оливен работи в Европа и Азия, преди да се премести в Силиконовата долина. След като завършва магистърска степен по електротехника и индустриално инженерство от Университета в Навара, Испания, той работи като инженер за изследвания и разработки в Siemens в Мюнхен и по-късно в NDT Data в Токио. През 2007 г. завършва бизнес училището в Станфордския университет и се присъединява към Facebook.

Когато той дойде във Facebook през 2007 г., по-малко от 50 милиона души използваха приложението, твърдейки, че „малка част идва от потребители извън Съединените щати“. Проспект Wii Global Growth, черно-чешка компания, се счита за член на борда на Olivena.

В допълнение към Wii Global, Olive похарчи Шест години В групата на латиноамериканската компания за електронна търговия Свободен пазарИ той инвестира в геопространствени изображения Изкуствен Преди споразумението SPAC, което изтече през януари.

Но животът му беше съсредоточен във Facebook. През 2008 г. Олив Със Зукърбърг За участие в университета в Навара. След това работи в Internet.org, Initiative Facebook и други компании Пуснат Свържете хората с интернет услуги в най-слабо развитите страни през 2013 г.

READ  Акциите се понижават, доларът се покачва, докато Китай блокира рисковете от Reuters

„Изключване и общност“

До 2015 г. инициативата Internet.org донесе безплатни интернет услуги на повече от 500 милиона души и свърза 7 милиона души, които никога преди не са били онлайн. В интервю по имейл Тримесечен вестник на АмерикаОливън, вицепрезидент по развитие на Facebook, каза, че въпреки че компанията вече е станала част от Латинска Америка, тя все още има достатъчно място за растеж в региона.

„Латиноамериканците, отчуждени и социално приети, приеха нашия сайт. В много отношения Facebook е подобен на Интернет“, пише Оливън.

Испанският е първият неанглийски език на Facebook и това е първият проект, върху който Олив работи, каза той. Интервю По-рано тази година.

Olive продължава да обслужва компанията в чужбина. Съвсем наскоро през март той представляваше мета с испанския премиер Педро Санчес.

Оливън също така призова Facebook да закупи WhatsApp, процесор за мобилни съобщения. Пред Придобиване на стойност 19 милиарда долара през 2014 г, Оливън каза на ръководството на Facebook, че WhatsApp се използва по-агресивно от Facebook, като отбеляза, че „всички“ в Испания всъщност го използват, според доклад за 2020 г. на служители на демократите в безнадеждната подкомисия на Американската камара. Зукърбърг каза, че приема анализа на Оливън, че WhatsApp може да изложи нови потребители на Facebook.

Въпреки промоцията, Olive е относително под радара. Сандберг, неговият номер. В роля 2 той редовно информира инвеститорите относно тримесечните обаждания за печалбите. Мета говорител отказа да коментира дали Оливън ще последва примера.

Зукърбърг написа в публикацията си във Facebook, че Olive поема интегрирана реклама и бизнес продукти, като същевременно продължава да управлява инфраструктура, интеграция, анализ, маркетинг, корпоративно развитие и растеж.

„С малки изключения, тъй като вече имаме други лидери, отговарящи за тази работа в мета, не очаквах моят герой да има същия аспект, който е изправен пред публика“, написа Оливън в публикацията си във Facebook.

Вижте: Главният оперативен директор на Meta Шерил Сандбърг напусна компанията през есента

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.