Фючърси на Dow Jones: Ралито на пазара се съживява; Ключов показател в отчета за работните места в петък

Фючърсите на Dow Jones бяха малко променени в началото на петък, заедно с фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq, които докоснаха отчета за работните места през август. Ралито на фондовия пазар в четвъртък отново беше разпродадено в рамките на деня, но затвори смесено.




х



Въпреки че бяха доста близки, основните сектори и акции претърпяха тежки загуби на фона на негативните новини.

А САЩ забраниха продажбата на някои модерни чипове на Китай от Nvidia (NVDA) и AMD (AMD) удари силно полупроводниковата индустрия. Няколко големи продажби от затруднени производители на софтуер удариха останалата част от голямото технологично пространство. Блокирането на 21 милиона души в Китай заради случаи на Covid натежа върху акциите и стимулира разпродажбите на суров петрол, мед и неблагородни метали. Междувременно доходността на държавните облигации и щатският долар се повишиха поради силните данни за пазара на труда, които се насочват към доклада за работните места през август.

Също така водещи акции — и т.н Celsius Holdings (CELH) и Подчертайте енергията (ENPH) — са под напрежение, въпреки че все още не са напукани. Някои акции пробиха ключови опори, формирани през последните няколко седмици Ябълка (APL), Arista Networks (Отстрани) и до известна степен, Тесла (D.S.L.A)

Инвеститорите трябва да имат минимално излагане на текущата пазарна среда.

Изложение на работата

Икономисти в петък съобщиха, че работните места през август са нараснали до солидните 293 000 след хладните 528 000 през юли. Икономистите изчисляват, че безработицата е най-ниската от половин век от 3,5%.

Участието на труда ще бъде от ключово значение. Устойчивото възстановяване на работната сила би било магическа отвара за икономиката, облекчавайки натиска върху Федералния резерв да бъде по-агресивен с повишаване на лихвите.

Но участието е намаляло през последните месеци, без забавяне на пазара на труда.

Докладът за работните места следва данните от тази седмица, които показват, че първоначалните молби за безработица са спаднали до двумесечно дъно и свободните работни места през юли надминаха очакванията.

заглавия

Късно четвъртък, Broadcom (AVGO) и Лулулемон Атлетика (Лулу) отчете силни печалби и повиши насоките. Акциите на AVGO се повишиха леко в предпазарната търговия, докато Lululemon се повиши. Не е близо до действие, но е положителен ход за пазара.

Уорън Бъфет продаде 1,72 милиона H-акции BYD (ще направя) в Хонконг на 1 септември, според нови разкрития. След продажбата на 1,33 милиона акции на 24 август. Новините за тази първоначална продажба и страховете от по-нататъшни продажби доведоха до срив на акциите на BYD тази седмица.

READ  Исторически съдебни документи, свързани с търсенето на Мар-а-Лаго

BYD продаде 174 915 нови енергийни превозни средства През август, 185% спрямо предходната година и 7,6% повече от 162 530 през юли.


Защо не можете да се доверите на отчета за работните места от петък


Фючърси на Dow Jones днес

Фючърсите на Dow Jones се повишиха леко спрямо справедливата стойност. Фючърсите на S&P 500 се покачиха, а фючърсите на Nasdaq 100 загубиха малка част. Фючърсите се люлеят между слаби печалби или загуби в очакване на данните за заетостта през август.

Докладът за работните места ще бъде публикуван в 8:30 сутринта ET и със сигурност ще предизвика големи движения във фючърсите на Dow, печалбите на Министерството на финансите и др.

Фючърсите на суровия петрол се повишиха с близо 2%. Фючърсите на природния газ в САЩ паднаха с близо 3%. Очаква се руската „Газпром“ да рестартира тръбопровода „Северен поток 1“ към Европа в събота след тридневно спиране. Европейските цени на електроенергията паднаха въпреки временното спиране тази седмица.

Има опасения, че най-голямата провинция в Китай, Шенжен, ще се върне към пълно блокиране, тъй като случаите на Covid нарастват. Китай блокира Чънду, столицата на провинция Съчуан с население от 21 милиона души, по-рано тази седмица. Много големи производствени операции работят на базата на „затворен цикъл“ с работници, живеещи на място.

Не забравяйте, че това е операция за една нощ Фючърси на Dow Следващата рутина другаде не се превръща непременно в действителна търговия фондова борса сесия.


Присъединете се към експертите на IBD, докато те разглеждат акции, които биха могли да бъдат за рали на фондовия пазар на IBD Live


Рали на фондовия пазар

Ралито на фондовия пазар започна с понижение в четвъртък и отново отслабна, преди да затвори умерено смесено по-късно през сесията.

Индустриалната средна стойност на Dow Jones се повиши с 0,5% в четвъртък Борсова търговия. Индексът S&P 500 се повиши с 0,3%. Nasdaq composite падна с 0,3%. Russell 2000 с малка капитализация падна с 1,1%.

Цените на суровия петрол в САЩ паднаха с 3,3% до 86,61 долара за барел.

Доходността на 10-годишните държавни облигации се повиши с 13 базисни пункта до 3,265%, което е най-високата му стойност от края на юни. Референтната доходност, която падна под 2,53% на 2 август, започна да се доближава до 11-годишно дъно от 3,48% на 14 юни.

READ  Лодката на руския олигарх Виктор Векселберг е задържана по обвинения в банкова измама и пране на пари

ETF

VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMHДадоха до 2,2%. Акциите на Nvidia и AMD са основни холдинги на SMH. Акциите на NVDA паднаха със 7,7%, достигайки двегодишно дъно. AMD, която е по-малко изложена на китайски санкции от Nvidia, падна с 3%, все още над нивото си от юни.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) падна с 3,8%. US Global Jets (СТРУИ) спад с 0,6%. Energy Select SPDR ETF (XLE) загуби 2,5%, а Financial Select SPDR ETF (450,3% подобрение. SPDR фонд за избран сектор на здравеопазването (XLV) нараства с 1,6%.

Отразявайки акции с по-спекулативни истории, ARK Innovation ETF (ARKK) падна с 0,4%, а ARK Genomics (ARKGПокачване с 0,65%. Акциите на Tesla са основен дял в ETF на ArcInvest.


Петте най-добри китайски акции, които да гледате сега


Анализ на пазарното рали

Е, бумът на фондовия пазар се дължи на отскок. Дали комбинацията има крака от възобновяващите се дъна в рамките на деня в четвъртък ще зависи от доклада за работните места в петък.

В рамките на деня основните индекси претърпяха сериозни загуби.

Nasdaq и S&P 500 не пробиха своите дъна от 26 юли, което би сложило край на тенденцията за „по-високи дъна“ и би предизвикало преход към „пазар в корекция“. Но те са доста под своите 50-дневни пълзящи средни, заедно с Dow Jones.

Russell 2000 с малка капитализация и S&P MidCap 400 бяха под своите 50-дневни линии в четвъртък.

Беше окуражаващо да видим пазарната битка отново в четвъртък следобед сред толкова много насрещни ветрове и заглавия. Но пазарните ралита се измерват в седмици, месеци или години, а не в двучасови стъпки.

Обширна слабост

Акциите на стоманата, които бяха добри преди седмица, се стопиха, сигнализирайки за покупки. Имената на чиповете, които бяха толкова силни миналата седмица, намаляват. Запасите от петрол се размиват.

Междувременно рали за дънен риболов за акциите на Nvidia и т.н. Datalog (кучето) и ARKK приключиха преди седмици.

Акциите на слънчева енергия, природен газ и контрол на замърсяването все още се справят сравнително добре, въпреки че повечето от тези имена не са се представили по-слабо и започват да намаляват. Заредихте ли nface? Старши Енергия (LNG) и ще се срине ли разтърсването на етапа на Celsius в четвъртък или следващия?

READ  Уанда Сайкс и Ейми Шумър спечелиха Оскарите

Албемарл (ALB) скорошните печалби се преодоляват, тъй като литиевите игри се разпродават.

Дори ако пазарът като цяло се възстанови бързо, голяма част от създаваните запаси може да се нуждаят от значителна ремонтна дейност. Акциите на Apple и Tesla затвориха с повишение след прекъсване на 50-дневните линии в рамките на деня. Но и двете изглеждат над 200-дневната си линия.

Vertex Pharmaceuticals (VRTX) показва положително действие Обединено здраве (UNH) и Стотици хора (ЦПУ) се борят за основна поддръжка в стари зони за доставки.


Отчитайте времето на пазара с пазарната стратегия на ETF на IBD


Какво да правим сега

Сега не е моментът да купувате акции. Ако сте добри в държането на някои акции със солидни печалби, може да искате да се придържате към тях, въпреки че частичните печалби не са лоша идея.

Инвеститорите може да се различават по въпроса кога да продават печелившите акции, но някъде трябва да начертаете линия в пясъка.

Сега не е подходящ момент да бъдете кратки. Най-доброто време беше преди няколко седмици, когато пазарът удари съпротива на 200-дневната линия. Краткотрайните ралита могат да бъдат интензивни и често краткотрайни. Въпреки това, ако индексите пробият над своите 50-дневни върхове, може да има нови възможности в акциите на Arista, Apple или дори Tesla.

Работете с дългите и късите списъци за наблюдение. Дори и да не искате да правите шорт, това упражнение ще ви помогне с цялостния пазарен анализ и ще ви предпази от висока волатилност.

Според Голяма картина Всеки ден трябва да е в синхрон с посоката на пазара и водещите акции и сектори.

Следвайте Ед Карсън в Twitter @IBD_ECarson За актуализации на борсата и др.

Може да харесате още:

Защо този инструмент за IBD улеснява господинегл За топ акции

Получете следващия си голям успех с MarketSmith

Най-добрите нарастващи акции за закупуване и гледане

Закопчайте се: Защо Фед не може да избегне твърдо приземяване

Tesla Vs. BYD: Кой EV гигант е най-добрата покупка?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.