Фючърси на Dow Jones: Какво да правим, когато пазарното рали се отдръпне; Уорън Бъфет избухна от базата

Фючърсите на Dow Jones отварят врати в неделя вечерта, заедно с фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq, като председателят на Фед Джером Пауъл се очертава следващия уикенд. Ралито на фондовия пазар се отдръпна от ключовата съпротива миналата седмица, докато доходността на държавните облигации се придвижи към 3%.
хСред най-големите губещи бяха имена с висока стойност на растеж, които направиха големи ходове през последните два месеца. Биткойн и други криптовалути се разпродадоха рязко в петък.

Инвеститорите трябва да изчакат да видят как пазарът се оттегля, преди да добавят нова експозиция.

Уорън Бъфет споделя Ябълка (AAPL) и Occidental Petroleum (ОКСИ) трябва да видите. Occidental Petroleum се повиши в петък, след като Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет спечели регулаторно одобрение да увеличи дела си в OXY с 50%. Акциите на AAPL се търгуват около влизане в тренд линия. Тесла (D.S.L.A), Celsius Holdings (CELH), АстраЗенека (AZN), Монолитни енергийни системи (MPWR) и Изолирайте (интернет) са различни наблизо Купете точки.

Предлагат се CELH Stock и Monolithic Power IBD класация Списък за гледане. Акциите в AZN са в движение Swing Trader. Запасът на MPWR е в експлоатация IBD дългосрочни лидери. Celsius, Monolithic и Tesla са заредени IBD 50. Предлагат се монолитни и OXY складове IBD Big Cap 20.

Имаше Инсулет и АстраЗенека IBD акции на деня Изпит миналата седмица.

Шефът на Фед Пауъл

Председателят на Фед Пауъл ще произнесе политическа реч в петък на годишната среща в Джаксън Хоул. Пауъл беше използвал речта в предишни години, за да сигнализира за значителни промени в политиката. Не е ясно какво ще каже той, което ще изненада пазарите. Федералният резерв е в средата на цикъл от повишения на лихвените проценти за борба с високата инфлация. Политиците може скоро да преминат към по-малки повишения на лихвените проценти от Фед, но Пауъл не е готов да отклони ръката си.

Той може да посочи по-дългосрочни предизвикателства, като ограниченото предлагане на работна ръка поради демографията, което може да накара Фед да поддържа лихвите по-високи през следващите години.

септ. Пазарите са разделени относно това дали Фед ще повиши лихвените проценти за трети път със 75 базисни пункта на срещата си на 20-21 или ще избере движение с половин пункт.

След речта му ще има няколко ключови икономически доклада преди срещата на Фед през септември, включително доклада за работните места през август и индекса на потребителските цени.

Биткойн пада

Биткойн се срина Около $21 000 в петък след вече скромно отдръпване за седмицата. Той се търгува над $21 000 в събота сутринта. След като падна под 18 000 долара през юни, цената на биткойн се покачи до близо 25 000 долара на 14 август. Акциите със спекулативен растеж, като биткойн и криптовалути, се борят с доходността на държавните облигации. По-високата доходност стимулира долара.

READ  Университетът Йешива спря всички дейности на студентски клуб дни след като Върховният съд отказа да блокира заповед, изискваща училището да признае ЛГБТК клуб.

Като акции, свързани с биткойн Coinbase (валута) спадна рязко и миналата седмица.

Фючърси на Dow Jones днес

Фючърсите на Dow Jones отварят в неделя в 18:00 ET, заедно с фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq 100.

Не забравяйте, че това е операция за една нощ Фючърси на Dow Следващата рутина другаде не се превръща непременно в действителна търговия фондова борса сесия.


Присъединете се към експертите на IBD, докато те анализират акциите, които биха могли да повлияят на ралито на фондовия пазар в IBD Live


Рали на фондовия пазар

Ралито на фондовия пазар започна да се движи към или над ключовата съпротива през седмицата, но в крайна сметка се оттегли, предимно или изцяло в петък.

Dow Jones Industrial Average падна с 0,2% миналата седмица Борсова търговия. Индексът S&P 500 падна с 1,2%. Nasdaq composite падна с 2,6%. Ръсел 2000 с малка капитализация се понижи с 2,9%.

Доходността на 10-годишните държавни облигации се повиши с 14 базисни пункта, включително 11 базисни пункта в петък, до 2,99%.

Фючърсите на американския суров петрол паднаха с 1,4% до $90,77 за барел миналата седмица, но се възстановиха от седмичните дъна. Фючърсите на природния газ се търгуват най-високо от близо 14 години.

ETF

по средата Най-добрите ETFInnovator IBD 50 ETF (FFTY) спадна с 2,9% миналата седмица, докато Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (Бот) спадна с 0,4%, изтривайки силните седмични печалби. iShares Expanded Technology-Software Sector ETF (ДДС) падна с 3,9%. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) спадна с 4,2%, като акциите на MPWR се задържаха.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) спадна с 4,2% миналата седмица. Global X US Infrastructure Development ETF (тротоарпадна с 1,4%. US Global Jets ETF (СТРУИнамалява с 4,2%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) се обърна надолу, потъвайки с 3%, слагайки край на осемседмична печеливша серия. Energy Select SPDR ETF (XLE) Акциите на OXY се покачиха със забележителните 1,3%. Избор на фонд SPDR ETF (45Дадоха до 1,8%. SPDR фонд за избран сектор на здравеопазването (XLV) спадна с 0,5% миналата седмица, но се покачи в петък.

Отразявайки по-спекулативните акции на историята, ARK Innovation ETF (ARKK) падна с 14% миналата седмица, пробивайки 50-дневната си линия. ARK Genomics ETF (ARKG) е надолу с 13% над 50-дневния си връх.

Акциите на Tesla са основен дял в ETF на ArcInvest.


Петте най-добри китайски акции, които да гледате сега


Уорън Бъфет споделя

Акциите на OXY се покачиха с 9,9% до 71,29 в петък, надминавайки точката за купуване на чаша с дръжка от 66,26 с три пъти нормалните нива. Анализ на MarketSmith. Акциите вече са леко увеличени от 5% Купете зонаТака че инвеститорите може да искат да изчакат оттегляне.

Occidental Petroleum се представи по-добре от много петролни акции, тъй като акциите на Berkshire OXY на Уорън Бъфет натрупаха повече от 20% през последните месеци.

READ  Новини за руско-украинската война: Актуализации на живо

В петък Berkshire одобри искане на Федералната комисия за енергийно регулиране за закупуване на 50% от Occidental Petroleum, което предизвика пробив. Berkshire подаде иска на 11 юли, съобщи компанията в петък.

Позицията номер 1 на Berkshire е в Apple, която надмина други мегакапси и по-широкия пазар през последните два месеца. Акциите на Apple паднаха с 1,7% до 171,55 в петък. Технологичният гигант Dow Jones прекрати шестседмична печеливша серия, но падна само с 0,3%. Акциите на AAPL са под низходяща тренд линия, в момента около 173, което би било ранна точка за влизане. Официалната точка за покупка е 183.04. В идеалния случай акциите на Apple скоро ще направят шепа.

Други акции за гледане

Акциите на Tesla паднаха с 1,1% до 890, отстъпвайки под 200-дневната линия. Във вторник акциите на TSLA достигнаха 944, тримесечен връх и без агресивно навлизане. Tesla надмина съперничещите производители на електромобили и дъговите акции като цяло миналата седмица, но остава далеч от официалната точка за покупка от 1208,10.

На 25 август акциите на TSLA ще бъдат разделени 3 за 1. Не е ясно дали това ще бъде положителен или отрицателен катализатор. Tesla предложи разделянето преди месеци, когато акционерите го одобриха на 4 август.


Tesla Vs. BYD: Кой EV гигант е най-добрата покупка?


Акциите на CELH паднаха с 6,5% миналата седмица до 98,28, но намериха подкрепа около своята 21-дневна пълзяща средна. Ще бъде в сила кратко намаление на 21-дневния данък. След като се повишиха от края на май, акциите на Celsius вече се оформиха при дълбока деветмесечна консолидация, предлагайки точка за покупка от 109,84.

Акциите на AZN се покачиха с 0,8% миналата седмица до 67,17, възвръщайки старата точка за покупка от 67,50 след отскачане от 50-дневната линия предходната седмица. The Линия на относителна сила Докато акциите на AstraZeneca се консолидираха през последните седмици, по-широкият пазар напредна. Но акциите на AZN и други имена с дефанзивен растеж може да са готови да надминат отново.

Акциите на MPWR паднаха с над 3% през последната седмица до 511.65, което е една седмица повече спрямо предходната седмица. Монолитен захранващ стек 541.49 Дръжка с чаша Точка за покупка, след като производителят на чипове се покачи от началото на юли до началото на август. Спад до 21-дневната пълзяща средна би съответствал на ниво 500 и би затворил низходящата дръжка.

Акциите на PODD паднаха с 1,2% миналата седмица до 267,42. Акциите на производителя на продукти за диабет имат точка за купуване от 276,48 на дълбоко Двойно дъно. Insulate stock може да използва малко повече разклащане от 21-дневната му пълзяща средна.

Анализ на пазарното рали

Ралито на фондовия пазар удари съпротива около 200-дневната пълзяща средна миналата седмица. S&P 500 достигна точка от това ключово ниво, докато Dow Jones и Russell се преместиха над него през седмицата на 2000 г., но в крайна сметка завършиха по-ниско.

READ  Стачка в Колумб: Учителите в най-големия училищен район в Охайо гласуват за стачка преди началото на учебната година

Основните индекси бяха спрени рано, като ARKK и високостойностните имена на растеж устояха на оттеглянето въпреки резките загуби. Но в петък Nasdaq най-накрая проби под 10-дневната си пълзяща средна и се придвижи към 21-дневната си линия.

Основните индекси се движеха седмици наред, като много бивши лидери се повишиха с 50%, 100% или повече от дъното. Така че 200-дневната линия беше логично място за оттегляне.

Повишаването на доходността на държавните облигации помогна да се даде посланието за отдръпването от миналата седмица. По-високите лихвени проценти пречат на акциите, особено на компаниите с висока стойност на растеж. Ако цените на енергията се запазят, спадът на инфлацията може да бъде задържан или спрян, като същевременно доведе до по-големи повишения на лихвите на централната банка в дългосрочен план.

По-високите цени на енергията обаче са добра новина за акциите на петрола и газа, като Occidental Petroleum, които бяха сред големите печеливши миналата седмица.

Акциите на производителите на лекарства и отбраната се справят сравнително добре, включително акциите на AZN и Хърши (Х.С.Й)

Отдръпването към 21-дневната линия би било добра новина за ралито на пазара, позволявайки на акции като Monolithic и Celsius да изработят по-дълбоки дръжки за правилно разклащане. Но никога не знаете дали една скромна неуспех ще се превърне в нещо по-сериозно или за кои сектори може да е трудно.


Отчитайте времето на пазара с пазарната стратегия на ETF на IBD


Какво да правим сега

Инвеститорите трябва да внимават да добавят нетна експозиция сега, докато ралито на фондовия пазар отстъпва. Ако решите да закупите нова акция, можете да я компенсирате, като вземете част или цялата печалба от други акции.

Все още няма нужда да намалявате експозицията, но не позволявайте приличните печалби да паднат до нула и бързо намалете губещите позиции.

Това е страхотно време за работа върху списъци за наблюдение. Все още има много лидерство или потенциално лидерство на пазара. Много акции вероятно ще издълбаят дръжки, основи или отстъпления през следващите дни, създавайки възможности за закупуване.

Според Голяма картина Всеки ден трябва да е в синхрон с посоката на пазара и водещите акции и сектори.

Следвайте Ед Карсън в Twitter @IBD_ECarson За актуализации на борсата и др.

Може да харесате още:

Най-добрите нарастващи акции за закупуване и гледане

Присъединете се към IBD Live и научете най-добрите техники за четене на графики и търговия от професионалистите

IBD Digital: Отворете първокласните списъци с акции, инструменти и анализ на IBD днес

Акции на S&P 500 в зона за купуване, 5 имена на чипове за гледане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.