Фючърсите на Dow падат със 170 пункта в началото на седмицата поради ключови данни за инфлацията, печалбите предстоят

Търговци на пода на Нюйоркската фондова борса.

Добри снимки

Фючърсите на акциите бяха по-ниски в неделя вечерта, тъй като пазарите излязоха от бурна седмица и търговците очакваха ключови доклади следващата седмица, които биха могли да дадат представа за здравето на икономиката.

Фючърсите са свързани Dow Jones Industrial Average Той падна с 0,6% до 29 175 пункта. S&P 500 Фючърсите паднаха с 0,7% до 3 626,25, докато фючърсите на Nasdaq 100 паднаха с 0,8% до 11 014,25.

Наблюдателите на пазара обикновено гледат на следващата седмица като на началото на сезона на печалбите, като четирите най-големи банки в света – JP Morgan, Уелс Фарго, Морган Стенли И град – Петъчен отчет. PepsiCo, Делта И Домино Компаниите, които отчитат следващата седмица, включват

Инфлацията също ще заеме централно място, тъй като новите месечни данни за индекса на потребителските цени пристигат в четвъртък сутринта.

Това ще последва седмица на камшичен удар за участниците на пазара. Първата половина донесе облекчение, което изпрати S&P 500 нагоре с повече от 5% в най-голямото му двудневно увеличение от 2020 г. насам.

Но икономистите казват, че работните места са данни Дръжте Федералния резерв на път да продължи да повишава лихвените проценти И Решението на ОПЕК+ да намали доставките на петрол Това изплаши инвеститорите, намалявайки печалбите по-късно през седмицата. Тъй като дневната търговия приключи в петък, S&P се повиши с 1,5% от началото на седмицата. Dow и Nasdaq се покачиха съответно с 1,5% и 0,7%.

READ  Джо Байдън е близо до обявяването на поредното голямо освобождаване на петролни резерви на САЩ

Все пак Dow, S&P 500 и Nasdaq Това беше първата положителна седмица от четири. Всички обаче са намалели значително досега през 2022 г., като Nasdaq е с по-малко от 1% от 52-седмичното си дъно.

Междувременно, 2-годишна доходност на държавните облигации Нагоре с 6 базисни пункта, той завърши на 4,316%. Един базисен пункт е равен на 0,01%.

„Икономиката и корпоративните печалби или ще намалеят значително, или Фед ще трябва да повиши лихвите още по-високо и да ги поддържа високи за по-дълъг период от време, тъй като посоката на фондовия пазар вероятно ще бъде низходяща“, каза главният инвеститор Крис Закарели. Фрайдей е служител в Алианса на независимите адвокати.

„При условията, в които работим, смятаме, че е разумно да започнем да се подготвяме за рецесия“, добави той. „Приказките за повърхностна рецесия, които сега са актуални, ни впечатляват като миналогодишната история „инфлацията е временна“.

Миналата седмица доведе до повишени опасения, че корпоративните печалби могат да покажат грозната страна на покачващия се долар. Леви Щраус Това беше последният, който намали насоките поради намаляващите международни продажби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.