Фючърсите на акции са малко по-високи след втора поредна отрицателна сесия

Фючърсите на акциите се покачиха във вторник сутринта, докато акциите на Уолстрийт търсеха стабилност след още един ден на загуби.

Фючърсите за S&P 500 се покачиха с 0,38%, докато фючърсите за Nasdaq 100 добавиха 0,50%. Фючърсите за Dow Jones Industrial Average спечелиха 101 пункта, или 0,32%.

Движенията във фючърсите последваха втори пореден спад за основните средни стойности. Dow загуби 184 пункта, или 0,57%. S&P 500 падна с 0,67%, а Nasdaq Composite падна с 1,02%.

Пазарът върна част от това Летни печалби След неотдавнашни коментари от служители на Федералния резерв, централната банка се стреми да продължи повишаването на лихвените проценти, дори ако те причиняват икономическа болка.

„Инвеститорите остават с впечатлението, че централната банка е сериозна за контролирането на инфлацията, въпреки че последните данни сочат, че инфлацията започва да намалява“, каза Род фон Липси, управляващ директор в UBS Private Wealth Management.

„Вярваме, че лятното рали на пазара е краткотрайно и препоръчваме на инвеститорите да останат селективни и да се съсредоточат върху защитни сектори на акции като здравеопазване и изплащащи дивиденти акции“, добави Ван Липси.

Във вторник инвеститорите ще получат няколко актуализации за състоянието на икономиката, включително индекса на цените на жилищата FHFA за юни, проучването на потребителското доверие на Conference Board за август и доклада за работните места на Бюрото по трудова статистика за юли.

READ  6 януари Изпитания ден 5 Какво да очаквате:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.