Фючърсите на акциите се повишават, докато Уолстрийт очаква свежи икономически данни

Alibaba скача след печалбата

Акциите на Alibaba поскъпнаха с цели 7% в предпазарната търговия, след като компанията отчете печалби, които надминаха очакванията на Wall Street.

Въпреки че докладът изпревари прогнозите, той отбеляза първото тримесечно издание, в което Alibaba показа стабилен растеж. Компанията се сблъска с няколко неуспеха през това тримесечие поради Covid и глобалната икономика.

Кармен Рейнике

Банката на Англия обяви най-високото си увеличение на лихвените проценти от 27 години

Bank of England в четвъртък Повишени лихви с половин процентен пункт, Това беше шестото поредно увеличение и първото увеличение от този размер от 1997 г. насам в опит да се ограничи инфлацията.

Във Великобритания също има инфлация Най-високото от 40 години, и е готов да продължи нагоре. Сега банката очаква основната инфлация да бъде около 13% през октомври, което означава, че повишаването на лихвите ще продължи.

Кармен Рейнике

Друг крак пада върху акциите, казва Бърнстейн

Стратезите на Bernstein, водени от Сара Маккарти, казаха, че очакват пазарът да падне още един крак в краткосрочен план.

„Въпреки че индикаторите за дългосрочно настроение са достатъчни, за да дадем положителна представа за акциите с 12-месечен хоризонт, в краткосрочен план смятаме, че пазарът може да бъде още един крак надолу, тъй като печалбите са в началото на цикъла и ние тепърва ще виждат значими излизания от фондовете за дялово участие“, казаха те в бележка до клиентите в четвъртък. се казва в бележката.

Коментарите идват, когато пазарът се радва на рязко възстановяване от средата на юни. Оттогава S&P 500 е спечелил 14,25%.

Фючърсите на акциите бяха малко променени след чудовищното рали в сряда

Фючърсите на акциите в САЩ сочеха заглушен спад в четвъртък, когато пазарът си пое глътка въздух след ралито през предишната сесия. Фючърсите за S&P 500 и Nasdaq 100, комбинирани с индустриалната средна стойност на Dow Jones, се повишиха с по-малко от 0,1%.

READ  Прогнози на Belmont Stakes 2022, най-добри залагания: експертен избор за победа, място, събитие, Exacta, Trifecta, Superfecta

Фред Имбърт

европейските пазари замръзнаха; Очаква се голям скок на банките в Обединеното кралство

Европейските акции бяха заглушени в четвъртък, тъй като несигурността се върна след печалбите от предишната сесия.

Паневропейски Stoxx 600 Той се повиши с 0,2% сутринта. Акциите на дребно се повишиха с 2,2%, докато телекомуникациите паднаха с 0,5%.

на Англия FTSE Изтеглена напред Банка на АнглияРешение за паричната политика по-късно в четвъртък. Централната банка е широко очаквана Повиши лихвите с 50 базисни пунктаНай-голямото му единично увеличение от 1995 г.

Акциите на Alibaba в Хонконг се покачиха с 4% на фона на печалбите

Али Баба Пазарът е готов да отчете печалби за първото тримесечие преди началото на фискалната година и анализаторите очакват китайският гигант за електронна търговия да Той отчете първия си спад на приходите.

Alibaba отчете приходи от 203,19 милиарда юана (30 милиарда долара) през юнското тримесечие, което е спад от 1,2% спрямо предходната година, според консенсусни оценки на Refinitiv.

Alibaba страда от строгата регулаторна среда в Китай до възраждането на Covid във втората по големина икономика в света, което доведе до блокиране в големите градове. Тези фактори ще засегнат китайската икономика, ще намалят рекламните бюджети и потребителските разходи и ще повлияят на резултатите на Alibaba за тримесечието през юни.

Въпреки това анализаторите очакват компанията да се върне към растеж през следващите тримесечия. Листнатите в Хонконг акции на Alibaba се повишиха с 4% спрямо приходите.

– Арджун Карпал

Джим Креймър казва, че графиките сочат рали на златото

Джим Крамър от CNBC каза Сега е добър момент за закупуване на злато Според анализ на търговеца на суровини Лари Уилямс, признаците сочат към рали.

READ  Янки срещу Прогноза за времето на Guardians: Дъждовна нощ в Ню Йорк забавя ALDS Game 5

Луди пари„Домакинът обясни анализа на Уилямс, като разгледа седмичното действие на златото от 2014 г. насам и данните за позициите на дребните спекуланти върху златото от Доклада за ангажиментите на търговците на Комисията за търговия със стокови фючърси.

Според Уилямс цените на златото обикновено достигат връх, когато дребните спекуланти са оптимистични за благородния метал, и достигат дъно, когато дребните спекуланти са твърде бичи.

„Диаграмите, илюстрирани от легендарния Лари Уилямс, предполагат, че обществеността масово се отказва от златото и той смята, че това е идеалният момент за влизане, за да направи някои покупки“, каза Креймър.

– Абигейл Нг, Кристал Хър

Ето как да инвестирате за доходност, за да победите лоша година за акции и облигации – според професионалистите

Акциите са нестабилни, а облигациите се представиха слабо през по-голямата част от годината, като американските облигации с инвестиционен клас паднаха през 2022 г.

Но анализаторите напоследък са оптимистично настроени по отношение на инвестирането на доходи, тъй като доходността започва да се покачва отново.

Ето някои положителни начини, по които инвеститорите могат да диверсифицират своите портфейли и да се хеджират срещу нестабилността на пазара и да печелят по-високи доходи, докато инфлацията продължава да расте. Професионалните абонати могат да прочетат историята тук.

– Вайсен Дон

Акциите на Fortinet паднаха

Акциите на Fortinet паднаха с повече от 9% в разширената търговия, след като компанията за киберсигурност отчете своите тримесечни резултати, които включват свободен паричен поток от $283,5 милиона, в сравнение с прогнозите на FactSet за $337,2 милиона. Приходите от услуги също не отговарят на прогнозите.

READ  Брутална гореща вълна се насочва от Обединеното кралство и Франция към Централна Европа

Други акции на киберсигурността също паднаха след часове. CrowdStrike падна с 1%, а Palo Alto Networks загуби повече от 1%.

– Таная Мачил

Walmart започва съкращения седмица след предупреждението за печалба

Walmart го има Компанията започна да съкращава служители Седмица след търговската компания Това намали перспективите за печалба и предупреди за забавяне на потребителските дискреционни разходи поради инфлацията. В изявление до CNBC компанията описва съкращенията като начин за „по-добро позициониране на компанията за силно бъдеще“. Акциите паднаха с по-малко от 1% след часове.

– Таная Мачил

Акциите на Lucid паднаха с близо 12%

Акции на производителя на електрически луксозни автомобили Ясна група След като компанията падна с 11,7% в разширената търговия Тя понижи производствените си цели за цялата година 6000 за втори път. Първоначалната прогноза беше 20 000. Компанията отчете тримесечна загуба от 33 цента на акция.

– Таная Мачил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.