Фючърсите на акциите са малко по-високи след седмица на влакче в увеселителен парк

Търговци на пода на NYSE, 4 август 2022 г.

Източник: NYSE

Фючърсите на акциите се повишиха при търговията късно през нощта в неделя, докато инвеститорите очакваха отчети за големи печалби.

Фючърсите за индустриалната средна стойност на Dow Jones натрупаха около 50 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се покачиха с 0,3%.

S&P 500 загуби 1,6% миналата седмица, излизайки от четвъртата си отрицателна седмица от пет. По-горещо от очакваното Отчитане на инфлацията Това предизвика бурни колебания на цените на пазарите, тъй като инвеститорите пренастроиха очакванията си за предстоящите повишения на лихвените проценти от Федералния резерв.

„Тъй като инфлацията расте по-дълго и Фед увеличава допълнително, рискът кумулативният ефект от затягането на политиката да тласне икономиката на САЩ към рецесия, подкопавайки перспективите за корпоративните печалби“, каза Марк Хафел, ИТ директор на UBS Global Wealth Management. Подсказка.

Междувременно сезонът на печалбите за третото тримесечие започна. Инвеститорите следят дали корпоративна Америка ще направи значителни ревизии надолу в перспективите си в лицето на упорито висока инфлация и икономическо забавяне.

Банка на Америка Предвидено е да бъде обявено в понеделник преди това Goldman Sachs Числата ще бъдат публикувани във вторник сутринта. JP Morgan И Уелс Фарго докладвани Твърди Резултати Миналата седмица, по време на Morgan Stanley Възвръщаемостта от борсовата търговия е разочароваща.

Няколко забележителни технологични имена също докладват тази седмица, включително Нетфликс, Тесла И IBM. Други големи компании в радара на инвеститорите включват Johnson & Johnson, United Airlines, AT&T, Verizon и Procter & Gamble.

READ  Вижте последния тест на свободна практика на ракетата Artemis Moon

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.