Фючърсите на акциите падат, след като Alphabet отчете пропуснати печалби

Фючърсите на американските акции се понижиха във вторник вечерта след разочароващите резултати от третото тримесечие на Alphabet, които отбелязаха началото на големите прогнози за печалбите на технологичните компании тази седмица.

Фючърсите на индустриалната средна стойност на Dow Jones паднаха със 75 пункта, или 0,24%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се понижиха съответно с 0,96% и 2,04%.

Акциите на Alphabet, майка на Google, паднаха с повече от 6% в разширената търговия. Гигант за онлайн търсене Пропуснати очаквания на горния и долния ред. Alphabet съобщи за спад в приходите от реклами в YouTube, което накара инвеститорите да понижат прогнозата за други технологични компании, които разчитат на рекламни разходи.

„Мисля, че трябва да погледнем по-широко, никой на този пазар не е наистина имунизиран срещу забавянето на разходите за цифрова реклама“, каза Бренда Вингиело от Sand Hill Global Advisors във вторник в „Closing Bell: Overtime“ на CNBC.

Други технологични акции с мегакапитализация паднаха в следборсовата търговия след доклада. Акциите на MetaPlatforms паднаха с 4,1%, докато Amazon падна с 2%.

Междувременно Microsoft по-късно падна с около 3% Облачните приходи на технологичния гигант са по-слаби от очакваното Въпреки че надмина прогнозите за приходите и печалбите в последните си тримесечни резултати.

По време на редовната сесия във вторник индустриалната средна стойност на Dow Jones напредна с 337 пункта, или около 1,1%. S&P 500 се повиши с 1,6%, докато композитът Nasdaq спечели 2,2%. Тези печалби помогнаха на основните средни стойности да удължат ралито си за трети пореден ден на фона на спада в доходността на облигациите.

READ  Акциите се понижават, доларът се покачва, докато Китай блокира рисковете от Reuters

Търговците очакват резултатите от тримесечните печалби във вторник от Boeing и Kraft Heinz преди звънеца и по-високите печалби на Big Tech от Meta след звънеца.

Те също така гледат най-новите икономически данни за седмичните заявления за ипотека, общите запаси и продажбите на нови жилища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.