Фючърсите на акциите падат, след като достигнаха най-добрата седмица от юни

Търговци на пода на NYSE, 21 октомври 2022 г.

Източник: NYSE

Фючърсите на акциите в САЩ паднаха в понеделник сутринта, след като и трите основни средни стойности затвориха петък за най-добрата си седмица от юни.

Фючърсите, свързани с индустриалната средна стойност на Dow Jones, загубиха 116 пункта, или 0,37%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се понижиха съответно с 0,41% и 0,47%.

Движенията идват след още една нестабилна седмица за акциите, тъй като сезонът на печалбите за третото тримесечие се нагрява. В петък Dow натрупа повече от 748 пункта, или 2,47%. S&P 500 и Nasdaq Composite се покачиха съответно с 2,37% и 2,31%. Това се добави към печалбите от по-рано през седмицата. S&P 500 и Dow се покачиха съответно с 4,7% и 4,9%, докато Nasdaq се покачи с 5,2%.

Досега отчетите за печалбите са имали смесени резултати за акциите. В петък банковите акции на Goldman Sachs и JPMorgan Chase спечелиха повече от 4% след доклада за резултатите. Но не всички резултати бяха положителни – Snap загуби 28%, след като отчете пропуск на приходите.

Акциите се повишиха в петък, въпреки че доходността на облигациите се повиши – като 10-годишното съкровищни ​​на САЩ достигна най-високото си ниво от 2008 г. на фона на смесени корпоративни печалби. Доходността на облигациите е обратно пропорционална на цената.

„Пазарът на акции се опитва да достигне дъно, за да премине в последната фаза на мечия пазар“, каза Дейвид Донабедиан, главен инвестиционен директор в CIBC Private Wealth US, в бележка в петък. „В момента се усеща като двупосочен пазар. Има дърпане на въже между скептиците и онези, които смятат, че е време да притежават акциите.“

READ  Русия нахлу в Украйна и страната блокира голяма атака в Донбас

Tech има още големи отчети за приходите през следващата седмица, включително от технологични гиганти като Ябълка, писма, Amazon И Microsoft. Wall Street също ще следи за данни за инфлацията – в понеделник ще бъдат публикувани октомврийските индекси на мениджърите по покупките в производството и услугите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.