Фючърсите на акциите остават без промяна, докато Уолстрийт очаква резултатите от междинните избори

Търговците работят на пода на Нюйоркската фондова борса (NYSE) на 27 октомври 2022 г. в Ню Йорк. Акциите продължиха да се покачват в четвъртък, като Dow се повиши с близо 400 пункта след нов доклад за БВП, който надмина очакванията.

Спенсър Плат | Новини на Getty Images | Добри снимки

В резултат на това фючърсите на акции се повишиха – след скорошни пазарни печалби Междинни избори Поема контрола върху Камарата на представителите и Сената на САЩ.

Фючърсите на S&P 500 бяха слабо променени, докато фючърсите на Dow паднаха с 14 пункта. Фючърсите за Nasdaq 100 се търгуват с 0,17% по-високо.

Акциите се покачват три поредни дни, така че може да се наложи пауза. Dow се повиши с 333 пункта във вторник, третата му поредна сесия на печалби от над 1%. Покачването на фондовите пазари може да се отдаде отчасти на изборите във Вашингтон, окръг Колумбия, които се очакваше да бъдат спечелени от републиканците на Уолстрийт.

Но контролът върху Камарите на Конгреса досега не е ясен за една нощ.

Майк Уилсън, главен стратег за акциите на Morgan Stanley в САЩ, каза пред CNBC „Затварящата камбана„Ако в крайна сметка правителството се окаже разделено, това ще помогне за облекчаване на опасенията относно инфлацията и по-високите лихвени проценти в бъдеще.

„Изглежда, че републиканците в Камарата на представителите вървят по пътя“, каза Уилсън. „Това означава задръстване. Може би ще бъдат постигнати по-ниски финансови разходи.“

Скорошният подем на пазара се случва в началото на силна сезонност. В исторически план акциите се покачват след междинните избори и яснотата на политиката, която те носят, а последните два месеца от годината се считат за добро време за инвеститорите.

READ  Amazon реши да съкрати хиляди служители

Една акция, която тежи за бъдещето, беше Disney, която падна с повече от 6% при продължителна търговия, след като развлекателният гигант пропусна прогнозите за своите горни и долни линии. Фискално четвърто тримесечие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.