Фючърсите на акциите бяха по-ниски след третия пореден ден на загуби на S&P 500

Morgan Stanley казва, че „умният“ EV е следващото голямо нещо в технологиите. Ето най-добрите избори на акции

Morgan Stanley казва, че веригите за доставка на технологии са готови да изпитат растеж в следващото голямо нещо: интелигентни технологични функции – от EV батерии до чипове и технология за самостоятелно управление.

Инвестиционната банка посочи своите най-добри избори на акции, които да се възползват от тенденцията.

Професионалните абонати могат да прочетат историята тук.

– Вайсен Дон

Кашкари от централната банка казва, че най-големият му страх е, че инфлацията ще бъде по-стабилна или по-топла от очакваното.

Нийл Кашкари, президент на Федералната резервна банка на Минеаполис, каза, че най-големият му страх е, че пазарите подценяват колко висока или колко постоянна ще бъде инфлацията и че централната банка ще трябва да бъде по-агресивна от очакваното.

„Големият страх, който имам в съзнанието си, е, че ако ние грешим и пазарите грешат, тази инфлация е много по-вградена, отколкото ние оценяваме или пазарите оценяват“, каза той. Очаква се инфлацията да спадне до 2% през следващите две години.

„Тогава, за да възстановим инфлацията, ще трябва да бъдем по-агресивни, отколкото очаквам“, каза той на събитие в Университета на Пенсилвания.

Кашкари посочи шокове от страна на предлагането, които представляват „половината до две трети“ от високата инфлация в страната.

„Колкото повече подкрепа получаваме от страната на предлагането, толкова по-малко трябва да прави централната банка и толкова повече можем да избегнем твърдо приземяване“, каза той. Той обаче каза, че има някои доказателства, че веригите за доставки започват да се нормализират.

Кашкари вече се смята за най-непристрастния от 19-те политици на централната банка на САЩ и очаква централната банка да повиши своя лихвен процент – сега в целевия диапазон от 2,25% до 2,5% – с още два пълни процентни пункта до края на следващата година .

READ  Класиране в PGA Championship 2022: Предаване на живо, резултат на Тайгър Уудс, голф резултати във 2-ри кръг днес

– Джихе Лий

CNBC Pro: Citi определя енергийните акции като „силен баланс“

Енергийният сектор беше голям хит на нестабилния фондов пазар тази година.

Според Citi акциите все още се отличават със своя „силен баланс“. Той предостави набор от печалби за второто тримесечие, които победиха своите основни регистрирани връстници.

Професионалните абонати могат Прочетете историята тук.

– Хавиер Онг

Хранен ястреб?

Мнозина очакват ястребова реч от служители на Фед по-късно тази седмица, което може да предизвика разпродажба на рискови активи. Някои се опасяват, че продължаващото и агресивно затягане на централната банка ще тласне забавящата се икономика в рецесия.

„Напълно очаквам председателят на Фед Джей Пауъл и други служители на централната банка да останат настроени“, каза главният глобален пазарен стратег на Invesco Кристина Хупър в имейл. „Агресивната реторика трябва да бъде подготвена за краткосрочна нестабилност, докато пазарите вървят по черупки.

– Юн Ли

Акциите на Nordstrom паднаха

Акции Нордстром Компанията падна с повече от 13% в разширената търговия след компанията Понижена финансова прогноза за цялата година. Nordstrom заяви, че е изправен пред предизвикателство от излишните запаси и слабото търсене.

„Клиентският трафик и търсенето са намалели значително от края на юни, главно в Nordstrom Rack“, каза главният изпълнителен директор Ерик Нордстром в прессъобщение.

Компанията обаче отчете печалби и продажби за второто фискално тримесечие преди прогнозите на анализаторите.

– Юн Ли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.