Фючърсите на акциите бяха малко променени, тъй като инвеститорите се подготвиха за S&P 500, за да тестват най-ниските си нива през юни.

Търговците работят на пода на Нюйоркската фондова борса по време на сутрешната търговия на 6 септември 2022 г. в Ню Йорк.

Майкъл М. Сантяго | Добри снимки

Фючърсите върху акциите на САЩ бяха малко променени в неделя вечерта, тъй като лихвените проценти и нестабилността на чуждестранната валута тласнаха основните средни стойности до най-ниските им нива за годината.

Фючърсите на индустриалната средна стойност на Dow Jones се покачиха с 22 пункта, или 0,1%. Фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq 100 се движеха точно над плоската линия.

Акциите приключиха бруталната седмица с Dow на сините чипове в петък Намира ново дъно в рамките на деня за годината и завърши с 486 точки. По-широкият S&P 500 временно проби под дъното си от края на юни, падайки с 1,7%. Технологичният Nasdaq Composite загуби 1,8%.

В последната седмица на търговия за септември Dow и S&P 500 паднаха с около 6% за месеца, докато Nasdaq загуби 8%. Dow и S&P се повишиха съответно с 1,2% и 1,6%, на най-ниските си нива от лятото. Nasdaq е на най-ниското си ниво от 2,9%.

Инвеститорите са уверени, че Федералният резерв ще продължи своя план за повишаване на лихвените проценти, за да помогне за ограничаване на инфлацията. В края на срещата на FOMC председателят Джеръм Пауъл каза, че Фед може да повиши лихвите до 4,6%, преди да отстъпи. Прогнозата също така показва, че Фед планира да бъде агресивен тази година, като повиши лихвите с 4,4% преди края на 2022 г.

„Много трейдъри очакваха намеци за обръщане на Фед в Джаксън Хоул или септемврийската политика на FOMC, но това така и не се случи“, каза Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Onda. „Твърдото приземяване се превръща в основен сценарий за мнозина и с по-слабия фондов пазар идва повече икономическа болка.“

READ  Съобщения на живо: Войната на Русия в Украйна

Дивидентите по облигациите се повишиха, след като централната банка прие ново увеличение на лихвите със 75 базисни пункта. 2-годишните и 10-годишните лихви по държавните облигации достигнаха най-високите си нива от десетилетие. Петък, Goldman Sachs Той намали целта си в края на годината S&P 500 до 3600 до 4300.

„Колко далеч сме стигнали през лятото, може да се гадае“, каза Моя от Onda. „Не изглежда, че някакво оповестяване на икономически данни или реч на Фед ще убедят пазарите, че скоро ще се случи намаляване на тази агресивна кампания за затягане.“

Гледам напред, търговците очакват публикуването в петък на данни за личните потребителски разходи, предпочитаната мярка за инфлацията от Фед. Стоките за дълготрайна употреба и данните за потребителските настроения също са публикувани тази седмица.

Вицепрезидентът на Фед Лайл Брейнард, президентът на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард, президентът на Фед на Сан Франциско Мери Дейли и управителят на Федералния резерв Майкъл Боуман – както и председателят Пауъл – са планирани да говорят на различни събития тази седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.