Фючърсите на акциите бяха малко променени, като Dow се запъти към най-добрия си месец от 1976 г. насам

Фючърсите на акциите останаха непроменени в неделя вечерта преди последния ден на октомври, като индустриалната средна стойност на Dow Jones е готова за най-добрия си месец от десетилетия.

Фючърсите на Dow паднаха с 15 пункта или по-малко от 0,1%. S&P 500 също беше незначително по-нисък, докато фючърсите на Nasdaq 100 паднаха с 0,1%.

Dow е нараснал с 14,4% през октомври, най-добрият му месец от 1976 г. S&P 500 и Nasdaq Composite също напреднаха този месец, поставяйки Wall Street в двумесечна серия от загуби.

Печалбите дойдоха въпреки смесения сезон на печалбите за третото тримесечие на големите компании, който показа по-бавен растеж и някои големи разочарования от големите технологични компании.

Сезонът на печалбите продължава тази седмица с Uber, Pfizer и Advanced Micro Devices.

Търговците се подготвят за последната среща на Федералния резерв, която започва във вторник. Очаква се Фед отново да повиши лихвените проценти с три четвърти от процента в сряда, но мнозина на Уолстрийт търсят сигнал от доклада или пресконференцията на председателя Джеръм Пауъл, че Фед може да спре повишенията си в обозримо бъдеще.

„Освен ако Джей Пауъл не даде зелена светлина следващата седмица и не представи изпълнение от типа на Джаксън Хоул, нищо не спира този ход от техническа гледна точка. Тялото в движение ще бъде в движение“, пише Мат Флюри от Goldman Sachs. Бележка в събота.

READ  SpaceX представя още един исторически космически полет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.