Федерален съдия призна Тръмп за виновен за престъпления на изборите през 2020 г

ВАШИНГТОН – Бившият президент Доналд Дж. В понеделник федерален съдия постанови, че Тръмп и адвокат, който го е съветвал как да осуети изборите през 2020 г., са извършили престъпления, включително възпрепятстване на работата на Конгреса и заговор за измама на Съединените щати.

Коментарите на съдията отбелязаха значителна повратна точка за комисията на Камарата на представителите, разследваща нападението срещу Капитолия от 6 януари. Гражданска жалба Престъпленията, които смята, че г-н Тръмп може да е извършил, претеглят наказателна препоръка към съдебната власт.

Съдия Дейвид О. от Централния окръг на Калифорния. Картър пише: „Незаконността на плана е очевидна.“ Пренебрегвайки тази история, президентът Тръмп активно води кампания за изборните резултати през 2020 г. да бъдат решени единствено от вицепрезидента.

Съдебната власт провежда широкообхватно разследване на атаката на Капитолия, но г-н. Той не даде никакви публични индикации, че обмисля да заведе наказателно дело срещу Тръмп. Наказателната препоръка на комисията на Камарата на представителите е направена от главния прокурор Мерик П. Натискът върху Гарланд може да се увеличи.

Консервативният адвокат Джон Ийстман, който написа бележка, сравняваща коментарите на съдия Картър с членове на двете страни по картата на преврата, каза: Той нареди на групата да изпрати 100 имейла, докато разследва усилията на Тръмп. Да вземе властта след изборно поражение.

януари 6, когато Конгресът се свиква през 2021 г., г-н Пенс, вицепрезидент Майк Пенс, беше помолен да не издава сертификати на гласоподаватели от няколко големи щата. Панелът вече ще получи редица документи, свързани с правната стратегия, предложена от Eastman. Тези имейли насърчават политическа стратегия: да се убеди вицепрезидентът Пенс да предприеме едностранни действия на 6 януари“, написа съдия Картър.

READ  Светкавичен резултат срещу Avalanche Cup Stanley Final 6: Колорадо 2-1 за третото първенство на отбора

Г-н. Ийстман заведе дело срещу състава, опитвайки се да убеди съдия да блокира сапоната на комисията за документите, които притежава. Като част от случая, Mr. Eastman се стреми да защити публикуването на затворени документи чрез привилегия на адвокат-клиент.

В отговор съставът твърди, че – съгласно правния принцип, известен като изключението за престъпна измама – офертата не включва информация, която би била съобщена от клиент на адвокат, ако е била част от допълнително престъпление или прикриване.

Екипът съобщи на разследващите Натрупани доказателства Г-н. Тръмп, г-н Демонстрира, че може да бъде обвинен в престъпления, включително възпрепятстване на официални действия на Конгреса срещу Ийстман и други съюзници и заговор за измама на американския народ.

В понеделник съдия Картър, номиниран от президента Бил Клинтън, призна, че лицата не само са се заговорили за измама на Съединените щати, но също така написаха, че смятат, че са „заговорничили нечестно, за да предотвратят съвместно заседание на Конгреса на 11 януари“. 6, 2021 г.

„Президентът Тръмп и д-р Ийстман оправдаха плана с обвинения в изборна измама“, пише той, „но това оправдание е неоснователно, така че президентът Тръмп може да е знаел, че целият план е незаконен“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.