Ураганът Рослин се засилва до категория 4, докато се насочва към Мексико, преди да достигне сушата по-късно тази седмицаCNN

Очаква се ураганът Рослин да се засили до буря от категория 4 на западния бряг на Мексико и да достигне сушата по-късно тази седмица.

Рослин имаше пориви на вятъра от 130 мили в час в събота сутринта. Национален център за урагани.

„Днес се прогнозира допълнително укрепване“, добави центърът за ураганите. „Въпреки че е възможно известно отслабване в началото на тази вечер, Рослин все още се очаква да бъде близо или с голяма сила на урагана, когато достигне сушата в неделя.“

Устойчивите ветрове на Рослин се увеличиха до 60 mph за 24 часа от петък до събота сутринта, което показва бързо засилване. Развява се буря Бърза интензивност Когато максималните постоянни ветрове се увеличат до 35 mph за 24 часа или по-малко.

Големият ураган се намира на около 150 мили запад-югозападно от Мансанило, Мексико. Рослин продължава да се движи на север-северозапад с около 8 mph успоредно на югозападния мексикански бряг. „В неделя сутринта са възможни свлачища покрай мексиканския щат Наярит“, каза центърът за ураганите.

CNN Времето

Силните ветрове от тропическа буря се очаква да достигнат крайбрежието този следобед, а до тази вечер се очакват ураганни условия.

Las Islas Marías – архипелаг на около 60 мили от континента – остава под предупреждение за ураган до събота сутринта, заедно с части от западното централно континентално крайбрежие от Playa Perula до El Rablito.

Предупрежденията за урагани често се издават 36 часа преди тропическата буря да достигне сушата и всички приготовления, направени преди пристигането на бурята, трябва да бъдат завършени бързо.

Рослин ще донесе опасни бури и наводнения в крайбрежните райони на югозападно и западно централно Мексико през следващите 48 часа.

Ето последните прогнози за валежите според Hurricane Center:

  • Мичоакан и долното крайбрежие на Колима: 1 до 3 инча
  • Халиско: 4 до 8 инча с максимум 10 инча на северния бряг
  • Горно крайбрежие на Колима, Ислас Мариас и западен Наярит, включително югоизточна Синалоа: 4 до 6 инча с максимум 8 инча
  • South Durango West Zacatecas: 1 до 3 инча с максимум 5 инча
Метеорологичният ураган Рослин носи дъжд в Мексико

CNN Времето

„Тези дъждове ще доведат до наводнения и свлачища в райони с неравен терен“, каза центърът за ураганите.

Центърът за урагани добави, че опасното вълнение на бурята ще доведе до значителни крайбрежни наводнения близо и източно от мястото, където центърът на Рослин достига сушата в неделя.

„Очаква се бързо отслабване след падането на сушата, докато Рослин се движи през планините Sierra Madre Occidentals“, каза центърът за ураганите. Официалната прогноза показва, че системата остава ниска до понеделник.

Бурята Арлийн следва като ураган предизвика свлачище Тя се разсея по-навътре като буря от категория 1 точно на север от границата Наярит-Синалоа на 3 октомври. Арлийн се засили в a Буря от категория 4 Над открити води предишния ден.

READ  Bryson DeChambeau към LIV Golf: Бившият голям шампион ще се присъедини към Port League за първия американски турнир в Портланд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.