Украинският президент Владимир Желенски говори в Конгреса на САЩ в сряда – На живо | Американски новини

Здравейте, читатели на блогове на живо. Честит понеделник.

Когато наближаваме 19-ия ден от руската инвазия в Украйна, Кремъл не показва признаци на забавяне със съобщение от Вашингтон: Владимир Желенскипредседател УкрайнаТой ще говори в Конгреса в сряда.

говорител, Нанси ПелосиИ лидерът на мнозинството в Сената, Чък ШумърТой каза: „Конгресът, нашата страна и светът са изумени от народа на Украйна, който показа изключителна смелост, решителност и решителност пред лицето на непредизвиканата зла и незаконна война на Русия.

„Докато войната бушува в Украйна, с голямо уважение и възхищение към украинския народ, каним всички членове на Камарата на представителите и Сената да присъстват на виртуална реч в Конгреса на САЩ. Владимир Желенски Сряда, 16 март от 9 часа сутринта в Украйна.

Демократите казаха, че адресът ще бъде отворен само за членове на Конгреса.

Междувременно Конгресът налага тежко бреме на администрацията на Байдън.

Книга за политически игри Взех си бележка Тази сутрин, докато законодателите като цяло позволяват на Белия дом да поеме въпросите на външната политика, републиканците и демократите обединиха усилията си, за да забранят вноса на руски петрол и да прекратят руските търговски връзки.

Сега Конгресът настоява за бойни самолети в Полша. Желенски Той многократно е призовавал своите глобални партньори да изпратят помощ под формата на бойни самолети. Полша разполага с временен запас от самолети от съветски стил и миналата седмица полски служители казаха, че са на разположение, когато са готови да се прехвърлят в Украйна.

САЩ блокират прехвърлянето по редица причини – те ще дойдат от авиобаза на НАТО, която през уикенда предупреди, че Русия ще обмисли увеличаване на подобни доставки.

READ  Директни съобщения: Русия окупира Украйна

Но Роб ПортманРепубликанският сенатор от Охайо говори пред CNN от границата между Украйна и Полша в неделя. Владимир Путин Той също така нарече санкциите „военен акт“.

CNN
(@CNN)

„Не разбирам защо не го направихме. @senrobportman казва AnaDanaBashCNN Той подкрепя предоставянето на изтребители на украинците от Полша и други съюзници от НАТО, въпреки възраженията на администрацията на Байдън. #CNNSOTU @CNNsotu pic.twitter.com/aZ5xK1UKmL


13 март 2022 г

Още чакам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.